Prima intalnire cu marea din scurta lui viata de 18 ani s-a dovedit a fi si ultima

22-07-2011 18:22

Un baiat din Sibiu s-a aruncat nebuneste acolo unde curentii erau mai puternici, iar apa si-a luat tributul cu brutalitate. Degeaba l-a strigat plangand de la mal iubita sa.

Dupa doua ore de cautari, salvamarii din Vama Veche l-au tras de pe fund, unde ramasese prins in vegetatie ca in niste catuse.

Pe la pranz amicii baiatului au realizat ca l-au scapat din ochi. Si-au dat seama ca a patit ceva si au incercat sa il caute singuri.
Astfel au pierdut timp pretios in loc sa strige dupa salvamari.

"Prietenii lui ne-au anuntat destul de tarziu, dupa vreo ora de la producerea incidentului. Am fost 12 oameni sa-l cautam. L-am gasit abia dupa 2 ore la fund", spune George Cozma, salvamar.

Zona in care tanarul a vrut sa se bucure de farmecul marii pe care o vedea pentru prima data in viata nu le este recomandata turistilor.

Este vorba despre un loc din apropierea zonei de plaja, unde incepe faleza. Aici valurile ii pun in dificultate chiar si pe inotatorii de performanta. Curentii te pot izbi oricand de stanci. In plus, de pe nisip intri direct in apa adanca de 4 metri.

"Acest perimetru de plaja este foarte periculos, apa este foarte adanca, curentii sunt puternici si tocmai de aceea l-am gasit departe de locul unde s-a inecat", a precizat Viorel Bala, sef salvamari.

Baiatul a fost gasit la peste 3 metri adancime, cu picioarele prinse in vegetatia de pe fundul marii. Cei care i-au descoperit cadavrul spun ca valurile puternice l-au epuizat, iar zgomotul lor i-a impiedicat pe ceilalti sa-i auda strigatele disperate.

Baiatul era elev la liceul sportiv din Sibiu si urma sa treaca in aceasta toamna in clasa a XII-a.

Tags: inecuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO