Estimări alarmante din partea Guvernului. Se prognozează peste 1.600 de infectări zilnice cu COVID-19 în august

Ultima actualizare: 16-07-2020 13:33
Nelu Tataru, Raed Arafat
Agerpres

Guvernul a adoptat, în şedinţa extraordinară de miercuri seară, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, ocazie cu care a fost prezentată și o posibilă evoluție a cazurilor de infectare cu COVID-19.

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România, pentru încă o lună, se estimează că numărul infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

Nota de fundamentare în format integral este disponibilă la finalul articolului.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, este specificat în nota de fundamentare.

Legea carantinei întârzie

 

Plenul Senatului s-a reunit joi pentru a dezbate şi vota legea privind izolarea şi carantina, iar Guvernul a anunţat că premierul Ludovic Orban participă la şedinţă.

Juriștii din forul decizional au lucrat până târziu în noapte la formă finală a documentului.

Înainte de decizie, premierul, ministrul Sănătății, cel al Internelor, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență au fost chemați la Palatul Cotroceni pentru o discuție cu președintele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO