Klaus Iohannis si Barack Obama, omagiu victimelor atentatelor din 13 noiembrie, la Paris. Mesajul presedintelui roman

Ultima actualizare: 03-12-2015 00:06

Presedintele Klaus Iohannis s-a recules duminica seara in fata restaurantului "La Belle Équipe", din Paris, unde au murit si doi romani, pe 13 noiembrie, in sangeroasele atentate care au indoliat Franta.

A scris apoi pe Facebook ca doar impreuna statele lumii vor avea succes in fata terorismului feroce.

Cum a aterizat la Paris, acolo unde a participat la un summit al liderilor lumii, Klaus Iohannis a mers la Restaurantul "La Belle Équipe". Aici, pe 13 noiembrie, Lacramioara Pop si iubitul ei, Ciprian Calciu, au fost ucisi de teroristi, alaturi de alte 17 persoane. Cei doi romani venisera in local pentru a sărbători ziua unei colege.

"Am depus o jerba la restaurantul 'La Belle Équipe' din Paris, in semn de omagiu pentru victimele atacurilor sangeroase din 13 noiembrie. Este locul in care oameni nevinovati, printre care si doi cetateni romani, si-au pierdut viata. Dincolo de durerea si emotia care emana din acest loc, sentimentul care domina este cel de revolta si speranta totodata. Revolta ca o mana de fanatici au produs atata suferinta, si speranta ca doar unindu-ne fortele vom combate terorismul si violenta extremista, pentru a ne apara valorile si libertatile greu castigate", a precizat seful statului intr-o postare pe Facebook.

Si presedintele american Barack Obama, invitat la acelasi summit la care a participat si Klaus Iohannis, s-a recules in memoria victimelor atentatelor din Paris.

Liderul de la Casa Alba a mers sa aprinda o lumanare la Bataclan, acolo unde trei fanatici au ucis 89 de persoane, in timpul unui concert sustinut de o trupa rock din Statele Unite. Obama a fost insotit de presedintele francez, François Hollande, si de primarul Parisului, Anne Hidalgo.

 

În această seară am depus o jerbă la restaurantul „La Belle Équipe” din Paris, în semn de omagiu pentru victimele...

Posted by Klaus Iohannis on Sunday, November 29, 2015

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO