Presedintele, despre modificarea Constitutiei: "Nu suntem toti la fel, e gresit sa mergem pe calea fanatismului religios"

Presedintele Klaus Iohannis

Revizuirea Constitutiei ceruta de Coalitia pentru Familie nu pare a fi apreciata de presedintele Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, cu privire la modificarea Constitutiei pe tema familiei, ca este gresita calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative.

"In chestiunea modificarii Constitutiei inca nu este randul meu sa ma exprim, va veni putin mai incolo randul meu, insa in acest context cred ca este foarte important sa reiterez un lucru in care cred, fiindca eu apartin, provin dintr-o minoritate etnica si dintr-o minoritate religioasa. Eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si la acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune si rele. Nu suntem toti la fel, nu toate grupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative, eu nu cred in ele si nu le sprijin, eu sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii catre celalalt", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni, intrebat ce parere are despre demersul celor 3 milioane de romani cu privire la modificarea Constitutiei.

In iulie, CCR a constatat ca propunerea legislativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, referitoare la faptul ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, indeplineste conditiile privind exercitarea initiativei.

Pe 23 mai, Coalitia pentru Familie a depus la Senat o propunere legislativa de revizuire a Constitutiei, care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, initiativa fiind semnata de 3 milioane de cetateni. Dupa ce a fost inregistrata la Senat, ea a fost prezentata, pe 7 iunie, in Biroul permanent si transmisa la CCR pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale.

Citește și
Papa Francisc in vizita in Azerbaidjan
Papa Francisc va primi un transsexual la Vatican. "In mod sigur Iisus nu ar spune 'Pleaca, pentru ca esti gay'"

Potrivit Coalitiei pentru Familie, aceasta propunere legislativa de revizuire a Constitutiei are ca scop protejarea explicita a familiei si a drepturilor parintilor.

Formularea propusa pentru art. 48 alin. 1 din Constitutie este: ''Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor''. Actualul text al Constitutiei se refera la casatoria dintre soti.

Initiatorii propun ca referendumul national pentru modificarea Constitutiei in acest sens sa se desfasoare odata cu alegerile parlamentare.

Citește și...
"In momentul in care trecem granita in Romania, nu mai suntem o familie". Batalia pentru recunoasterea cuplurilor gay

IUBIRE IMPOTRIVA LEGIIO controversa care apare din ce in ce mai mult in societatea romaneasca: drepturile minoritatilor sexuale. Cunoastem astazi cateva povesti din viata comunitatii gay, dar vorbim si despre argumentele aduse de Coalitia pentru familie.

Papa Francisc va primi un transsexual la Vatican.
Papa Francisc va primi un transsexual la Vatican. "In mod sigur Iisus nu ar spune 'Pleaca, pentru ca esti gay'"

Suveranul pontif a lansat un apel catre credinciosi pentru acceptarea persoanelor cu alta orientare sexuala.

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat din nou decizia in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si un american
Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat din nou decizia in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si un american

Curtea Constituationala a amanat pentru 27 octombrie decizia in cazul cuplului gay care cerea ca realatia lor se fie recunoscuta si in Romania.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt aproape 8.000 de morți și 40.000 de răniți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă:
Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă: "Vai m-ai curentat!"

Scene incredibile s-au petrecut în sediul Direcției de Sănătate Publică din Arad. Directorul economic al instituției a venit la muncă înarmat cu un spray paralizant și cu un dispozitiv cu electroșocuri.

Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO
Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid.