Prefectul Capitalei caută soluții pentru aglomerația din magazine. Ce reguli vor trebui respectate

Dată publicare: 07-04-2021 17:15
Dată actualizare: 07-04-2021 17:21


Prefectul Capitalei se va întâlni online, miercuri, cu reprezentanţii de spaţii comerciale, pentru a găsi soluţii pentru reducerea aglomeraţiei din magazine.

UPDATE 17.10 Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat miercuri că toți proprietarii de magazine din București au luat măsuri pentru limitarea aglomerației.

”Toți au luat măsuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare, toate magazinele mari și medii vor respecta calculul clientelei utilizând cota de cel puțin 7 mp per client. Toate magazinele mici vor respecta distanțarea de 2 m între clienți. Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți un magazin. În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la numărul de coșuri”, a declarat prefectul.

”Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectare numărului maxim de clienți. Până mâine la prânz așteptăm propuneri suplimentare”, a mai spus Ain Stoica.

 

Ce variante există

 

O posibilitate ar fi ca numărul de coşuri să fie limitat, astfel încât numărul oamenilor care intră să fie ţinut sub control.

Este, aşadar, prima şedinţă organizată la Prefectura Capitalei, la o săptămână după introducerea restricţiilor. Oficialii vorbesc cu reprezentanţii magazinelor despre cât de eficiente au fost măsurile luate, şi anume închiderea magazinelor la 8 seara în timpul săptămânii şi la 6 seara în weekend.

Deja de câteva zile se discută despre cum poate fi redusă aglomeraţia, iar o idee, spunea marți seară prefectul Capitalei, ar fi limitarea numărului de coşuri de cumpărături. Astfel, va putea fi limitat cu certitudine şi numărul de persoane care intră la cumpărături.

Deja există un regulament care spune câte coşuri trebuie să existe în magazin în funcţie de suprafaţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO