6 raniti si 2 persoane la un pas sa se inece, dupa ce doua ambarcatiuni s-au ciocnit pe Dunare. Planul rosu, activat

Ultima actualizare: 07-11-2016 07:13

Un accident mai putin obisnuit s-a produs joi seara, pe Dunare. O salupa si o ambarcatiune tip taxi pe apa s-au ciocnit in intuneric.

Dupa impact, doua persoane au fost aruncate in apa si s-au aflat in pericol de inec. 6 raniti au ajuns la spital. Anchetatorii trebuie sa stabileasca vinovatul. Martorii spun ca cel care conducea taxi-ul pe apa ar fi circulat fara lumini, in timp ce transporta 14 medici din Republica Moldova la un congres de cardiologie.

Accidentul s-a produs dupa orele 18, pe Bratul Sfantu Gheorghe. Afara era bezna, iar ambarcatiunea de tip taxi pe apa circula, spun martorii, fara lumini. In intuneric, cele doua barci s-au ciocnit puternic, moment in care doi dintre cei 6 ocupanti ai salupei au fost aruncati in apa. Raniti au fost si cativa dintre cei 14 pasageri ai taxi-ului pe apa - toti medici din Republica Moldova, aflati la Mila 23, la un Congres. Imediat a fost instituit codul rosu de interventie.

Dupa accident, conducatorii navelor s-au acuzat reciproc ca dupa impact au parasit locul accidentului.

Nicolae Chichi, directorul NAVROM Tulcea: "Am avut doi colegi care au cazut din ambarcatiune, din verificarile noastre au fost o ambarcatiune rapida de tip taxi care le-a taiat calea, neluminata, nu avea niciun fel de lumina obligatorie in transportul naval. S-au uitat in jur, nimeni nu era aproape, cel mai probabil cealalta ambarcatiune a plecat la mal, operatiune obligatorie in cazul unei coliziuni, nu stii daca ai gaura de apa sau nu."

Viorel Andrei, conducatorul Salupei: "Ei ne-au taiat calea, fara lumini, fara nimic. Ei spun ca eu am fugit, dar eu eram in apa, motorul s-a oprit si m-au scos colegii din barca. Ce-i drept, am consumat o bere pe la ora 1."
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO