Peste 60 de masini au fost avariate de viscolul din Capitala. Lungul drum birocratic prin care soferii isi pot recupera banii

Ultima actualizare: 02-01-2015 08:29

150 de arbori au fost rupti de viscolul si zapada care au asediat Capitala in ultimele zile. Multi s-au prabusit direct pe masini, asa ca peste 60 de proprietari trebuie sa mearga la service.

Cei care nu au asigurare facultativa trebuie sa plateasca reparatiile. Apoi sa se inarmeze cu rabdare daca vor sa-si recupereze banii. Dau in judecata Administratia Domeniului Public si vor pierde cateva luni prin tribunale.

Dupa ore intregi in care a nins fara intrerupere, copacii batrani n-au mai rezistat. Numai pana la ora 18:00, cand Capitala a iesit de sub Cod Galben, echipele de urgenta au ajuns in zeci de locuri ca sa ridice copacii de pe strazi sau de pe masini. Iar interventiile au continuat si peste noapte, chiar daca viscolul si ninsoarea s-au mai potolit.

"Le-am spus ca se va intampla o nenorocire si bineinteles ca n-au facut nimic. Acum o luna m-a sunat o doamna de la ADP, a zis ca a trecut pe aici, a vazut copacul, dar inca nu trebuie taiat!", a spus Stefan Ivan, administratorul unui bloc.

Fiecare ora a insemnat alti 3-4 copaci cazuti, sustin pompierii. Pe o strada din Sectorul 2 un copac s-a indoit si a format o bolta peste sapte masini.

In total, in ultimele 24 de ore pompierii au avut peste 150 de interventii, iar cifra autoturismelor distruse depaseste 60. Proprietarii ii cauta pe vinovati si vor sa stie cum isi vor recupera banii pe reparatii.

Pentru cei care au asigurare lucrurile sunt simple. Insa daca nu aveti, atunci trebuie sa parcurgeti un drum anevoios, daca vreti sa va recuperati banii. In primul rand trebuie dati o declaratie la politie, la departamentul de accidente usoare, in care sa povestiti ce s-a intamplat. Aici veti primi o autorizatie de reparatie. Urmatorul pas este sa dati in judecata ADP-ul. Pot trece insa luni bune pana sa fiti despagubiti. Si asta numai in cazul in care se stabileste ca acel copac se afla pe domeniul public.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO