Peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, şi pompieri vor ieși pe străzi, începând de vineri.  

Autoritățile vor supraveghea bisericile, unde sunt aşteptaţi la slujbă peste un milion şi jumătate de credincioşi, însă vor controla și șoselele.

Joi seară traficul la ieșirea din Capitală, pe DN1 a fost destul de lejer. Nu s-au creat cozi sau aglomerație, semn că nu toți bucureștenii au pornit încă spre munte.

Traficul aici, la iesirea din Capitală, pe DN1, este destul de lejer. Nu s-au creat cozi sau aglomerație, semn că nu toți bucureștenii au pornit spre munte de astăzi. Însă de mâine este posibil ca valorile de trafic să crească”.

Așadar, polițiștii ne recomandă să ne stabilim din timp rutele pe care vrem să circulăm și să ne alegem trasee alternative. Asta pentru că, în trafic, vom întâlni 1.600 de polițiști rutieri, cu 370 de aparate radar, dar și 18 elicoptere de la Inspectoratul General al Aviației Române, care vor survola deasupra drumurilor și autostrăzilor din țară.

Chiar în aceste momente, un elicopter survolează DN1, cel pe care ne aflăm și noi acum, ca să se asigure că totul este în regulă și să le transmită colegilor de la sol valorile de trafic. Astfel încât aceștia să poată aplica filtre și să poată monitoriza traficul”.

Peste 700 de echipaje SMURD pregătite

Mare atenţie, insă, şi la intrările şi ieşirile din ţară pentru că și acolo controalele vor fi dublate. Sunt 4.000 de poliţişti de frontieră care vor verifica toate punctele de trecere. Iar cei de la frontieră ne sfătuiesc pe toți să intrăm pe site-ul lor pentru acolo există o aplicație de trafic online unde putem vedea timpii de așteptare.

Patrule de Poliţie şi Jandarmerie vor fi înclusiv în locurile unde se asteaptă să se creeze aglomerație adică în gări, baruri, în restaurante sau în spaţii de cazare.

De asemenea, pentru urgenţele medicale, 700 de echipaje de la SMURD şi de la descarcerare sunt pregătite să intervină. Iar dacă veți merge pe traseele montane vă veți întâlni și cu alți 700 de jandarmi montani care vor patrula în jurul traseelor montane și al stațiunilor.