Pericol la Ploiești. O cisternă încărcată cu zeci de tone de carburanţi s-a răsturnat


Ultimul update: Vineri 15 Noiembrie 2019 18:48
Data publicarii: Vineri 15 Noiembrie 2019 13:58
Categorie: Stiri actuale

Pericol la Ploieşti, unde o cisternă încărcată cu zeci de tone de combustibil s-a răsturnat joi-noapte în parcul industrial de la marginea oraşului.

Patru tone de motorină s-au scurs pe şosea şi în canalizare, iar echipajele de urgenţă au fost nevoite să izoleze urgent perimetrul, ca măsură de siguranţă. Din cauza accidentului, traficul a devenit infernal dimineaţa, când oamenii se îndreptau către locurile de muncă.

Era ora 3 şi 14 minute când un apel la 112 anunţa faptul că o cisternă, condusă de un cetăţean moldovean - s-a răsturnat. Şoferul, un bărbat de 56 de ani, abia încărcase cisterna la o rafinărie din apropiere şi mai avea doar câteva sute de metri până la vama Prahova.

Ar fi intrat însă cu viteza într-o curbă, spun poliţiştii. Mastodontul a lovit un separator de sens, apoi alte două tiruri parcate şi a blocat şoseaua.

Şoferul cisternei: "O plouat tare şi drumul era blocat cu nişte camioane şi m-am ferit de camion şi parapetul nu are nici semnale, nu are nici reflecţii şi eu prima dată aicea şi…nu ştiam drumul bine".

Comisar Adrian Turcaş, Poliţia Rutieră Ploieşti: "Pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo rutiere a intrat în coliziune cu parapeţii sensurilor de mers s-a răsturnat şi în momentul când s-a răsturnat a acroşat două camioane staţionat".

Din cisternă se scurgea combustibil, aşa că echipajele de urgenţă au izolat imediat o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi. În zona au fost chemaţi de urgenţă şi comisarii gărzii de mediu Prahova pentru a stabili dacă se poate vorbi de poluare.

Colonel Daniel Ioniţă, comandant Detaşament 1 de Pompieri Ploieşti: "De la ora 3 până în acest moment am asigurat măsurile de prima intervenţie cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă urmând ca în perioada imediat următoare autocisterna să fie golită şi ridicată şi tractate din zonă".

Comisar Dana Tudorache, Garda de Mediu Prahova: "Motorina a fost antrenată în sistemul de canalizare interioară a parcului industrial. În următoarea perioadă s-au stabilit măsuri pentru a fi reţinut produsul în bazinele staţiei de pompare".

Accidentul a dat peste cap traficul în parcul industrial Vest, unde lucrează mii de muncitori.

Poliţiştii de la serviciul rutier au dirijat circulaţia pe şoselele din apropiere, dar în zona tot s-au format lungi coloane de maşini.

26 de copii, găsiți după un perete fals într-o grădiniță. Cine i-a ascuns acolo
Momentul în care un șofer cade secerat într-o benzinărie. Cum l-a salvat un polițist
Contabil acuzat că a filmat violul a zeci de copii și a vândut imaginile online
VIDEO PROTVPLUS.RO