Pericol de explozie in Vaslui. Un TIR s-a rasturnat pe E581, iar 30 de tone de motorina s-au scurs pe sosea si camp

Ultima actualizare: 03-06-2016 07:02

A fost pericol de explozie luni noapte, pe Drumul European 581, in apropiere de Husi, judetul Vaslui. Un TIR incarcat cu 30 de tone motorina s-a rasturnat pe marginea santului, intr-o curba, iar soferul a ramas captiv in cabina.

90 de minute s-au chinuit pompierii de la descarcerare sa-l scoata pe barbatul de 37 de ani dintre fiare, insa, cand au reusit, acesta si-a dat ultima suflare.

TIR-ul incarcat cu 30 de tone de motorina ar fi trebuit sa ajunga in Republica Moldova. In apropiere de Husi, insa, soferul a pierdut controlul volanului, iar mastodontul a traversat intreaga sosea si s-a rasturnat in santul de pe partea cealalta a drumului.

In urma impactului, soferul, cetatean moldovean, a ramas captiv in cabina si n-a mai avut nicio sansa de supravietuire.

Dr. Gabi Olaru, SMURD Vaslui: "A fost o o descarcerare extrem de grea, a durat o ora si jumatate. Din pacate, soferul era decedat."

Intreaga cantitate de motorina s-a scurs pe sosea, dar si pe camp.

Colonel Neculai Olaru, seful ISU Vaslui: "Motorina s-a scurs pe carosabil. A fost intr-o prima faza pericol, urmare a revarsarii celor 30 tone de motorina."

Barbatul care si-a pierdut viata era sofer profesionist si cunostea foarte bine ruta. Acasa, il asteptau o sotie si trei copii.

Cu utilaje speciale, pompierii au scos TIR-ul din sant si l-au repus pe roti. Totodata, au curatat si soseaua, care se transformase intr-un patinoar periculos.

Traficul a fost dirijat pe o ruta ocolitoare pentru autoturisme, insa TIR-urile care se indreptau spre Vama Albita, dar si cele care circulau din sens opus, au fost trase pe dreapta pana in zori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO