Pericol de explozie in Brasov. Un tren a lovit o cisterna incarcata cu 20 de tone de combustibil

Ultima actualizare: 27-07-2012 08:32

Ceata deasa si imprudenta unui sofer au fost cauzele unui grav accident petrecut azi dimineata in judetul Brasov.

O locomotiva a lovit in plin o cisterna incarcata cu motorina, iar patru pasageri din tren, intre care si un copil, au ajuns la spital. Soferul cisternei spune ca, din cauza cetii, n-a vazut trenul.

Accidentul s-a petrecut intre Rasnov si Zarnesti, la o trecere de nivel cu calea ferata semnalizata doar cu semnul "stop" si "crucea Sfantului Andrei". Soferul cisternei incarcate cu motorina sustine ca s-a asigurat inainte de a trece calea ferata, dar vizibilitatea era foarte redusa si nu si-a dat seama ca un tren personal se apropia in viteza.

Cabina cisternei a apucat sa treaca linia, dar remorca incarcata cu combustibil a fost izbita in plin de locomotiva. In tren se aflau 10 persoane, dintre care 4 au suferit rani usoare ca urmare a impactului. Intre raniti se afla si un copil, dar si mecanicul locomotivei. Cu totii au ajuns la spital pentru investigatii.

Cisterna s-a fisurat, astfel ca 4 din cele 20 de tone de motorina s-au scurs din ea. Traficul feroviar este blocat in zona acum. Urmeaza ca o alta cisterna sa preia incarcatura, apoi, o alta locomotiva va tracta garnitura de tren.

Citeste și...
Parteneri