Pedeapsa primita de avocatul care, beat fiind, a lovit mortal doi oameni si a ranit alti doi


Ultimul update: Luni 17 Iulie 2017 07:18
Data publicarii: Vineri 14 Iulie 2017 17:27
Categorie: Stiri actuale
avocat, iasi, accident,

Avocatul iesean Ion Victor Axinte, care a comis, in luna martie, un accident soldat cu doi morti si doi raniti dupa ce a urcat baut la volan, a fost condamnat, vineri, la cinci ani si zece luni de inchisoare. Sentinta nu este definitiva.

Judecatorii Curtii de apel Iasi l-au condamnat pe avocatul Ion Victor Axinte, in varsta de 26 de ani, la cinci ani si zece luni de inchisoare, dupa ce acesta s-a urcat baut la volan si a comis un accident soldat cu moartea a doua persoane si ranirea altor doua.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la ICCJ.
Avocatul iesean a fost judecat pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta alcoolului, potrivit news.ro.

In timpul procesului, avocatul si-a recunoscut fapta si le-a spus judecatorilor ca regreta ce a facut.

Ion Victor Axinte a participat, in 22 martie 2017, la o petrecere, la un local din Iasi, unde a consumat alcool, dupa care s-a urcat la volan.

Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului, se observa cum la iesire prietena tanarului incearca sa-l convinga sa nu mearga cu masina catre casa, dar nu a reusit.

Accidentul s-a produs la doua-trei minute din momentul plecarii autoturismului din curtea restaurantului. In urma accidentului, doua persoane au murit, iar alte doua au fost ranite.

Victor Ion Axinte si-a deschis cabinetul de avocatura din Iasi la inceputul acestui an, dupa ce in 2016 a obtinut cea mai mare nota din concurs, dintre concurentii din judetul Iasi.

El era caracterizat de catre colegi drept „extrem de preocupat de cariera”.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO