Patru politisti cercetati de comisia de disciplina, in urma atacului armat de la Perla

×
Codul embed a fost copiat

Noul sef al Politiei Capitalei a anuntat ca a fost sesizata Comisia de disciplina in cazul a 3 ofiteri si a unui agent, de la Sectia 14, ca urmare a faptului ca Florina Vladan, ucisa de sotul sau, reclamase politiei ca barbatul o ameninta si detine arma.

Trei ofiteri - intre care seful Sectiei 14, seful Biroului de Ordine publica si seful Serviciului de proximitate - precum si un agent de la secretariatul sectiei au fost deferiti Comisiei de disciplina, ca urmare a atacului armat al carui autor a fost agentul Gheorghe Vladan, sofer al Policlinicii Ministerului de Interne "N. Kretulescu" din Capitala.

"Comisia de disciplina va analiza fapte si va actiona in consecinta", a spus chestorul principal Guran, adaugand ca unul dintre ofiteri a mai fost in vizorul comisiei pentru fapte similare.

Cei patru sunt cercetati disciplinar pentru neglijenta in serviciu, in legatura cu nesolutionarea rapida a plangerii Florinei Vladan, ucisa la patru zile dupa ce reclamase Sectiei 14 ca sotul sau, agent de politie, o ameninta si ca detine o arma de foc.

Chestorul Lucian Guran, seful Politiei Capitalei, a mai spus ca un agent de politie al Sectiei 14, de la Serviciul proximitate, a primit "atentionare".

Citește și
Perla
Gheorghe Vladan a refuzat recursul si a cerut sa nu fie eliberat. "Totul e clar"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

In dupa-amiaza de 5 martie, Vladan si-a impuscat mortal sotia si pe o colega a acesteia, in coaforul unde femeile lucrau, agentul ranind totodata si alte sase persoane, angajati si clienti ai salonului.

In aceeasi zi, dupa ora 14.00, potrivit sefului Politiei Romane, Liviu Popa, agentul Vladan fusese citat telefonic sa se prezinte la Sectia 14, unde sotia sa il reclamase in data de 1 martie pentru amenintari.

Florina Vladan a declarat la politie, in 1 martie, ca barbatul sau, cu care se afla in actiune de divort (termenul de judecata fiind pe 7 martie-n.r.) , o ameninta si ca este detinatorul unei arme cu foc, insa autoritatile nu au grabit solutionarea plangerii, iar dupa patru zile femeia a fost ucisa. In atacul lui Gheorghe Vladan au cazut victime colaterale persoane nevinovate.

In urma atacului, sefului Politiei Capitalei, Viorel Vasile, i-a fost incetata imputernicirea, fiind numit, in 7 martie, Lucian Guran, care a mai detinut functia.

Joi, Parchetul instantei supreme anunta ca a preluat dosarul de la Parchetul Judecatoriei sectorului 4 privind amenintarile lui Gheorghe Vladan la adresa sotiei sale inainte de a o ucide, transmitand medicilor legisti si actele medicale ale agentului necesare realizarii expertizei psihiatrice, nefinalizata inca.

Procurorii procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au audiat miercuri si joi sapte persoane in atacul armat din 5 martie 2012, intr-un coafor din Bucuresti, unde Gheorghe Vladan a tras mai multe focuri de arma, context in care au decedat doua persoane, iar alte sase au fost ranite, informeaza Biroul de presa al institutiei.

Pana in acest moment al cercetarilor s-au constituit parti civile doua persoane vatamate si, de asemenea, au fost solicitate prin adresa de la unitatea de coafor in care s-au petrecut evenimentele, datele privind costurile reparatiilor si cele privind constituirea sau nu ca parte civila in cauza. Sub acelasi aspect, au fost solicitate cheltuielile de spitalizare.

La dosarul cauzei au fost comunicate o parte din foile de observatie clinica ale persoanelor vatamate ce au fost internate.

In vederea efectuarii expertizei medico-legale psihiatrice, dispusa in cauza de procurori, in scopul stabilirii discernamantului inculpatului Vladan Gheorghe au fost transmise Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", actele medicale ale inculpatului (de la internarea acestuia), mai arata PICCJ.

Medicii legisti urmeaza sa intocmeasca un raport care sa cuprinda concluziile specialistilor cu privire la starea psihica a agentului de politie.

De asemenea, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au preluat dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 avand ca obiect plangerea formulata de victima (sotia inculpatului) pentru amenintare si care a fost inregistrata la data de 1 martie 2012 (cu patru zile inainte de a fi ucisa Florina Vladan).

Gheorghe Vladan a fost arestat pentru 29 de zile, la data de 6 martie 2012, sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav si tentativa la omor calificat si deosebit de grav.

Intr-o criza de gelozie, Gheorghe Vladan (53 de ani) a intrat in 5 martie, in jurul orei 17.30, in coaforul unde lucra sotia sa. De dimineata el dadea tarcoale coaforului. In momentul in care a intrat in salon, el vorbea la telefon, apoi a discutat cu sotia sa, dupa care a iesit pe holul unitatii unde il urmase si casiera Mariana Bendre (42 de ani), careia i s-a adresat.

Imaginile inregistrate de camerele video aflate in salon redau momentul in care barbatul isi scoate de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri cu care o impusca in piept pe sotia sa, care venise inspre hol, apoi trage doua gloante in casiera, dupa care agentul a intrat in camera unde era frizeria, unde a continuat sa traga.

Barbatul s-a intors in cealalta camera, unde era coaforul iar casiera ranita se refugiase si o proteja cu corpul sau pe Florina Vladan, iar agentul o impusca in cap. Dupa care, agresorul continua sa traga in coafor, au precizat pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Din momentul in care a intrat pana a iesit Vladan din salonul de infrumusetare a durat trei minute si 27 de secunde.
Dar doar aproape un minut a durat atacul armat al agresorului.

Imaginile i-au determinat pe anchetatori sa extinda cercetarile, intrucat acestuia nu i s-a descarcat pistolul, el pur si simplu tintindu-si victimele.

De altfel, momentul surprins de camerele video ale unitatii cand Vladan o executa pe casiera este extrem de relevanta pentru cauza, sustin sursele citate.

In urma atacului armat, cercetarile privind imprejurarile in care Vladan a fost angajat la Ministerul de Interne, dar si cum si-a obtinut permisul de arma cu glont au relevat carente la nivelul MAI, inclusiv legislative.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Verdict IML: Gheorghe Vladan a avut discernamant in momentul atacului de la coaforul Perla
Verdict IML: Gheorghe Vladan a avut discernamant in momentul atacului de la coaforul Perla

Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, are discernamant, potrivit rezultatului expertizei psihiatrice realizate de specialistii Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti.

Gheorghe Vladan a refuzat recursul si a cerut sa nu fie eliberat.
Gheorghe Vladan a refuzat recursul si a cerut sa nu fie eliberat. "Totul e clar"

Gheorghe Vladan, cel care a ucis doi oameni si a ranit alti 6 la coaforul de la Perla, le-a spus astazi judecatorilor ca nu vrea sa fie eliberat, si a refuzat recursul facut la masura arestarii preventive. 

Femeia amenintata cu moartea de concubin cere daune de 50.000 de lei: “A fost cel mai mare cosmar”
Femeia amenintata cu moartea de concubin cere daune de 50.000 de lei: “A fost cel mai mare cosmar”

Romanca stabilita in Austria, pe care fostul amant a amenintat-o cu moartea, a depus marturie in fata procurorilor. Ea a venit special la Timisoara, ca sa povesteasca prin ce luni ingrozitoare a trecut.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou
Noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie a fost inaugurată. Primul pacient a intrat într-un salon nou

În urmă cu puțin timp a fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie.