Patru muncitori raniti pe santierul Catedralei Neamului, care va costa 400 de milioane de euro

Dată publicare: 14-03-2012 10:59
Dată actualizare: 04-11-2012 22:23


Accident de munca, la Catedrala Mantuirii Neamului: patru muncitori, care lucrau la fundatia celui mai mare lacas de cult din Romania, au fost prinsi sub o grinda si au ajuns de urgenta la spital.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au anuntat ca au fost respectate normele de protectie a muncii, dar inspectorii vor verifica totul. Constructia, amplasata langa Palatul Parlamentului, costa cateva sute de milioane de euro.

Sunt primele vesti care au reusit sa treaca peste zidul inalt de beton, care ingradeste curtea Palatului Parlament, locul unde va fi ridicata Catedrala Mantuirii Neamului.

In afara echipelor ISU si SMURD, nimeni nu are acces la locul unde s-a produs accidentul. Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane iese din santier sa spuna ce s-a intamplat: "O armatura a cazut peste patru muncitori care executau lucrari la fundatia catedralei. 3D) In acel moment, o grinda de fier a cazut peste ei. Doi au reusit sa iasa singuri, iar ceilalti doi au fost scosi de colegi de sub grinda si au fost dusi la spital. Toti aveau echipament de protectie", a spus Constantin Stoica.

De la spitalele, unde au ajuns ranitii, semnele sunt imbucuratoare.

Inspectoratul Teritorial de Munca ancheteaza accidentul de la santierul Catedralei, iar Biserica Ortodoxa Romana a dat asigurari ca lucrarile vor continua in acelasi ritm. Piatra de temelie a constructiei care va costa cel putin 400 de milioane de euro a fost pusa in noiembrie 2007, iar catedrala ar trebui sa fie gata peste 4 ani.

Este primul accident de munca inregistrat pe acest santier, care va deveni din ce in ce mai mare, pe masura Catedralei Mantuirii Neamului.

Biserica Ortodoxa Romana a tinut sa intareasca faptul ca toate normele de protectie a muncii au fost respectate si ca pe santier erau supraveghetori si din partea Bisericii si a constructorului.

Reprezentantul BOR a adaugat ca preotii se roaga pentru sanatatea celor patru muncitori, dar lucrarile la Catedrala vor continua in forta. Cei de la Inspectoratul teritorial de Munca sunt insa cei care vor da verdictul final asupra celor intamplate aici pe santier.

Tags: accidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO