Patru militari romani, raniti in Afganistan

Ultima actualizare: 03-11-2012 09:17

Patru militari romani din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost raniti in Afganistan, duminica dimineata, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului in care se aflau acestia, anunta MApN.

Starea ranitilor este stabila.

"Duminica, 1 mai, in jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat in misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 in Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Desi cantitatea de explozibil utilizata in atac a fost foarte mare, fapt care a dus la rasturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protectie asigurat de blindajul masinilor de lupta folosite de fortele NATO in Afganistan a dus la salvarea vietilor militarilor romani", informeaza MApN.

Ministerul precizeaza ca, in urma deflagratiei, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni in zona spatelui si la muschii piciorului stang, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stang fracturata si caporalul Daniel Riza a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul stang, starea lor fiind stabila.

"Al patrulea militar aflat in vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, si-a reluat activitatea in Baza Lagman", informeaza MApN.

Cititi si:

Cutremur de 4,9 in Vrancea. S-a simtit si in Republica Moldova

Ioan Paul al II-lea, la o minune distanta de sanctificare. Afla mai multe

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO