Patronul de pub care cere în instanță reluarea activităților restaurantelor. Ce se întâmplă dacă câștigă

Ultima actualizare: 11-11-2020 13:54
judecata
Shutterstock

Un investitor din Botoșani a cerut în instanță reluarea activității în industria HoReCa. Răzvan Baltă este proprietarul unui pub și a dat în judecată CJSU Botoșani.

Răzvan Baltă cere anularea prevederilor referitoare la interzicerea activităţilor din industria ospitalității, ceea ce înseamnă că o decizie a instanței se aplică la nivel județean.

Omul de afaceri a deschis, marţi, o acţiune la Tribunalul Botoşani, prin care solicită anularea parţială a Hotărârii 100/7 noiembrie 2020 a CJSU şi suspendarea aplicării unor prevederi ale acesteia până la soluţionarea cauzei, potrivit Agerpres.

Răzvan Baltă a cerut judecătorilor anularea prevederii potrivit căreia „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 locuitori".

Restaurantele şi cafenelele din Botoşani au fost închise, după ce indicele de infectare cu COVID-19 la nivelul municipiului a depăşit 3/1.000, măsură pe care omul de afaceri a contestat-o în instanță.

„Vreau să arăt prin această acţiune că unele prevederi ale hotărârii CJSU sunt ilegale. De asemenea, vreau să atrag atenţia asupra situaţiei în care se află industria HoReCa din România, care nu mai funcţionează de opt luni. Din aprilie nu s-a luat nicio măsură. Eu am chirii de plătit. Proprietarul îmi cere chiria şi nu ai cum să nu generezi pierderi din moment ce eşti închis", a declarat omul de afaceri.

El a recunoscut că ar fi trebuit să dea în judecată autoritățile mai devreme, dar a sperat într-o îndreptare a situației.

Trebuia deschisă de la început, dar am zis să nu negăm existenţa virusului, am sperat că se iau măsuri, dar măsurile au fost luate doar pentru unii. Unii nu au absolut nicio problemă. Sunt cozi la bănci. Marketurile sunt full, iar dincoace .... Doar HoReCa cară greutatea măsurilor. Eu asta vreau să demonstrez, că HoReCa nu doar că a fost găsit ţap ispăşitor, dar că toate măsurile care au fost luate nu sunt legale", a precizat omul de afaceri.

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, care este şi preşedinte al CJSU, aşteaptă soluţia instanţei, refuzând să comenteze acţiunea deschisă proprietarului pub-ului, arată sursa citată.

„Probabil, instanţele care vor hotărî. Hotărârile instanţelor sunt literă de lege", a precizat Dan Nechifor.

În acelaşi dosar, un producător agricol din localitatea Corni a contestat măsura închiderii pieţelor agro-alimentare, luată în baza aceleiaşi hotărâri a CJSU Botoşani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO