Concluziile expertizei tehnice in cazul Colectiv: totul a ars in doar 153 de secunde. Patronii, din nou in fata procurorilor


Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 10:34
Categorie: Stiri actuale

Patronii clubului ''Colectiv'' au ajuns din nou in fata procurorilor, care vor trimite in curand dosarul in judecata.

De aceasta data, au fost chemati sa li se puna in vedere ca s-a schimbat numarul victimelor: bilantul dureros a ajuns la 64, dupa ce acum trei zile un tanar de 21 de ani s-a stins la spitalul Floreasca. Ei au aflat si concluziile expertizei tehnice, care cuprinde informatii importante despre modul in care s-a propagat incendiul ucigas. Imaginile surprinse la fata locului sunt cutremuratoare.

Patronii clubului Colectiv sunt in continuare muti in fata presei. Ce ar mai fi de spus dupa ce inca un tanar a murit in spital, rapus de ranile provocate in incendiu? Poate ca au privit si ei imaginile surprinse de camerele de supraveghere in club, cele in care se vede cum focul a cuprins rapid incinta si un fum gros a invadat spatiul, sufocandu-i pe tinerii care incercau sa iasa.

Totul a ars in 153 de secunde, au concluzionat specialistii de la INsemex, cei care au facut testarile si au analizat imaginile. A fost timpul in care focul a cuprins tavanul si peretii, a ajuns la podea, iar apoi a distrus palele ventilatoarelor care ar fi trebuit sa evacueze fumul. Acestea, fabricate din plastic, s-au transformat in picaturi de material incins iar fumul nu a mai fost tras in exterior.

In raportul specialistiilor sunt imagini care arata dezastrul din interiorul clubului. Totul este ars: de la ventilatorele montate pe exterior, la intrarea in club, pana la cea mai mica bucata de mobila din interior iar din scena a ramas doar scheletul metalic. Expertii confirma ca viteza de propagare a flacarilor a fost de 2,3 m pe secunda, iar scanteia provocata de materialele pirotehnice ar fi avut la tasnire temperatura de 3000 de grade.

Concluziile raportului precizeaza ca printre factorii favorizanti ai incendiului au fost folosirea artificiilor in interior, cu toate ca acestea trebuiau folosite doar in spatii deschise, a buretelui neignifugat folosit la capitonarea stalpilor, dar a a adezivului folosit la lipirea inzolatiei fonice.

Incendiul de la colectiv a avut loc in 30 octombrie si s-a soldat cu moartea a 64 de tineri.

FULLSCREEN
Concluziile expertizei tehnice in cazul Colectiv: totul a ars in doar 153 de secunde. Patronii, din nou in fata procurorilor
  • /

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

VIDEO PROTVPLUS.RO