Parfumuri vândute cu etichete de dezinfectant de mâini, identificate în București. VIDEO

16-02-2021 13:29


Parfumuri vândute cu etichete de dezinfectant de ...
Parfumuri vândute cu etichete de dezinfectant de ...

Reprezentanţii ANPC fac controale în întreaga ţară după ce în Bucureşti au fost găsite la vânzare produse "Kolonya-eau de cologne" etichetate în mod fals ca dezinfectant de mâini.

După scandalul măștilor sanitare neconforme, plecat din Timișoara și extins în alte patru județe plus Capitală, inspectorii ANPC au descoperit, tot în București, un dezinfectant contrafăcut.

Firma din Capitală care vindea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei, conform News.ro.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, marţi, că, în urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca "Kolonya-eau de cologne”, prezentate drept "dezinfectant de mâini".

Ca urmare, luni ANPC a cerut tuturor structurilor sale teritoriale să facă un control pe această temă, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare.

"Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya-eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept ”dezinfectant de mâini”. Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori", a transmis ANPC.

Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum şi aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Sursa: News.ro, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO