Pagube însemnate provocate de ploile și vijelii în aproape toată țara: ”A venit potopul”


Ultimul update: Marti 11 Iunie 2019 13:25
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 07:10
Categorie: Stiri actuale

Vijeliile și ploile lovesc fără încetare ţara noastră, iar stricăciunile produse cresc de la zi la zi. A fost din nou cod galben de vreme rea în 33 de judeţe şi în Capitală.

Pe lângă apele care au măturat gospodarii întregi, vântul puternic a doborât copaci, a pus la pământ stâlpi de electricitate şi a smuls acoperişuri. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă pagubele sunt însemnate.

S-au deschis norii luni în zeci de judeţe din România. Grindina a lovit violent şi a distrus culturile, iar străzile s-au transformat în adevărate râuri. 

În comună Dezna, din judeţul Arad, zeci de curţi au fost inundate. A plouat torenţial mai bine de jumătate de oră, iar şanţurile de scurgere nu au mai făcut faţă. Cinci persoane au avut nevoie de evacuare.

"A fost rupere de nori, nu contest, dar canalele nu-s făcute şi nu e eliberată evacuarea apei către vale. Apa e lăsată toată pe sat", spune o femeie.

"O oră a durat, după aia a venit potopul", spune un bărbat.

Alte 11 localităţi din Arad au fost acoperite de ape, în urma ploilor puternice de seara trecută.

În oraşul Pogoanele, din judeţul Buzău, vijelia a distrus tot ce a prins în cale. Mai multe maşini au fost avariate, după ce peste ele au fost doborâţi copaci şi stâlpuri de electricitate.

Străzile au fost acoperite de bucăţi de lemn şi tabla nimicite de viitură.

"Nu se putea sta, nu se putea merge pe drum... Vijelie, vântul puternic. În centru sunt blocurile care le-a luat acoperişul la multă lume, dezastru puternic", spune un localnic.

Un localnic s-a trezit în curte în toiul furtunii cu o bucată de acoperiş de la o casă de vis-a-vis.

Doi copaci şi doi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt, iar o parte a oraşului a rămas câteva ore fără curent electric. Şi culturile din camp au fost afectate de grindină.

Şi la Focşani vijelia a smuls o parte din acoperişul unui bloc ANL şi a aruncat-o în parcare. O altă porţiune din acoperiş s-a desprins şi ameninţa să cadă.

Codul galben de vreme rea a afectat luni 33 de judeţe şi Capitala până aproape de miezul nopţii. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: ploi, vijelii, furtuni,

VIDEO PROTVPLUS.RO