Orașul în care cimitirele au intrat în carantină. „Nu ne pleacă mortul nicăieri”

Ultima actualizare: 12-03-2020 17:59

Sună straniu, dar e o măsură cât se poate de serioasă: cimitirele intră în carantină, la Ploiești, de exemplu.

Mai precis, este restricționat accesul celor care vor să aprindă o lumânare la morminte sau să lase flori și trec de poarta de intrare doar cei care au o înmormântare sau vor să-și plătească taxa anuală. La poartă, oamenii au fost intrigați de această măsură, dar au acceptat-o.

Portar: „Nu se intră decât dacă aveți înmormântare. Aveți înmormântare dumneavoastră?”
Femeie: „Ah, nu ne lăsați să intrăm să punem flori la familie și lumânări?”
Portar: „Doamnă, dumneavoastră ce credeti, ca eu fac de capul meu? Deci e lege pentru toată lumea. Avem timp, Doamne ferește, că nu ne pleacă mortul nicaieri”.

Unii oameni au plecat indignați de la poarta cimitirului, în schimb alții au înțeles că măsura este menită să ii protejeze atât pe ei, cât și pe angajați.

Măsura este valabilă pentru toate cele patru cimitire din Ploiești. Nimeni nu poate trece de poartă, dacă nu vine să plătească taxa anuală sau să își înmormânteze o rudă ori un prieten.

Dragoș Baicoanu, Șef Cimitirul Bolovani Ploiești: „Sunt reținuți la poartă, nu vin în cimitir. Vine o persoană angajată din cadrul cimitirului care ia actele necesare pentru plata contribuției, i se dă factura și omul pleacă înapoi acasă, însă celelalte persoane care vor să aprindă lumânări, să facă lucrări de amenajare din păcate nu pot avea acces.”

Accesul în cimitre este interzis până la sfârșitul lunii, dar nu este exclus ca restricția să fie prelungită, în funcție de evoluția epidemiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO