"Mama bebelusilor" de la Spitalul Gomoiu, moarta in accidentul din Muntenegru. Povestea doctoritei


Ultimul update: Duminica 30 Iunie 2013 00:12
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2013 19:05
Categorie: Stiri actuale

Si in ceruri este nevoie de doctori cu suflet mare. Asta cred cei care au cunoscut-o pe Camelia Pacuraru, medic pediatru, la spitalul Victor Gomoiu, din Bucuresti.

Femeia a pierit si ea in accidentul din Muntenegru. Muncise un an intreg pentru aceasta vacanta. Iar in ultima zi de serviciu si-a luat la revedere cu zambetul pe buze si a promis ca se va intoarce cu multe poze.

Toata lumea o iubea pe doctorita Camelia. Se lupta sa ii salveze pe toti bebelusii pe care ii trata la spitalul Victor Gomoiu. Ii iubea din tot sufletul si era cel mai fericit om cand ii vedea plecand sanatosi acasa.

''Ea a depistat boala fetitei mele... o gaura in inima, pe care alti medici n-au vazut-o. Imi pare extrem de rau'', a declarat o mama.

''Era un medic exceptional, ajuta pe toata lumea'', a spus o alta mama.

Sefa spitalului isi stapaneste cu greu lacrimile si nu poate vorbi despre prietena ei ca despre cineva care nu mai este. O cunostea pe Camelia din facultate.

"Mi-aduc aminte saptamana trecuta cat s-a chinuit sa schimbe o garda ca sa poata pleca in aceasta excursie, cat de vesela era si nu mai avea rabdare, isi dorea sa poata sa plece. Un coleg exceptional, dornic de a-i ajuta pe ceilalti. Ajuta familiile nevoiase cu lapte, pampers, niciun copil nu pleca fara sa primeasca ceva'', a declarat Doina Plesca, managerul spitalului.

In biroul doctoritei, uniforma a ramas pe spatarul scaunului, iar canile de cafea si cartile o asteapta parca sa revina. O lumanare aprinsa si un buchet de flori spun insa ca ea nu va mai calca niciodata in aceasta incapere. Si nici in saloane.

Ultima garda a facut-o impreuna cu o alta doctorita din spital. Liliana isi aminteste ca a fost o noapte agitata, cu multe urgente. Camelia astepta cu nerabdare sa plece in execursie si le-a aratat colegilor traseul ales.

''Ne lipseste ca om, ca prieten, ca medic. N-a plecat sa moara, n-a lasat nimic pregatit, a lasat lucrurile neterminate, asta e durerea si gandindu-ma ce sfarsit a avut si poate inainte sa ajunga jos sa se zdrobeasca a realizat ce se intampla, mi se pare extrem de dramatic'', a declarat medicul Liliana Cretu.

Doctorita Camelia Pacuraru avea 58 de ani. Ea va fi inmormantata vineri in cimitirul Ghencea.

VIDEO PROTVPLUS.RO