Doua dintre femeile ranite in accidentul din Muntenegru nu au aflat inca despre moartea sotilor

victime Muntenegru

Doua dintre femeile care au supravietuit accidentului de autocar din Muntenegru, Maria Dervis si Georgeta Marinescu, nu au aflat inca despre moartea sotilor lor, Nicolae Dervis si, respectiv, Ion Marinescu.

"Niciuna dintre ele (n.r. - Maria Dervis si Georgeta Marinescu) nu stie ca sotul ei a murit, deoarece aceasta a fost recomandarea data de catre medici pentru a nu crea stari de emotii, iar pacientele sa fie protejate in acest sens. Am discutat cu domnul Madalin Marinescu, baiatul sotilor Marinescu, care imi spunea ca a stat de vorba cu mama sa care la un moment dat i-a spus: «Totusi eu ma simt mai bine du-te sa vezi ce face tatal tau, ai grija de el»", a declarat primarul din Curtea de Arges, Nicolae Diaconu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceleiasi surse, Maria Dervis a fost operata pe creier, iar in prezent este in stare stabila.

"Doamna Dervis este intr-o stare stabila, vorbeste, speram intr-o recuperare rapida a sa. A fost operata pe creier, i-a fost scos un cheag de sange si atunci a vorbit si a spus cum se numeste, cand a iesit din coma. A fost confundata cu doamna Georgeta Mateescu, la Terapie Intensiva, de catre membrii familiei Dervis si apoi a fost o durere mai mare ca familia Mateescu a primit vestea ca ambii parinti sunt decedati si a urmat vestea buna pentru familia Dervis ca doamna traieste",
a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Slujba religioasa pentru omul de afaceri Nicolae Dervis a fost oficiata la Biserica Bolnita, din cartierul Ivancea, acesta fiind inmormantat in cimitirul acestui lacas de cult, intr-o cripta pe care defunctul o terminase de cateva saptamani. La inmormantare au participat peste 2.000 de persoane, fiind prezenta si mama lui Nicolae Dervis, in varsta de 87 de ani.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar alte 29 fiind ranite.

Citește și
Curtea de Arges
Soarta i-a legat si in tragedie pe 4 prieteni din Curtea de Arges ce si-au petrecut viata impreuna
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Noua dintre victime sunt din Capitala, cinci din judetul Arges, doua din Timis si cate una din Ilfov si Cluj.

Patru dintre persoanele din Arges care au decedat in accident erau din Curtea de Arges, fiind vorba despre Nicolae Dervis, om de afaceri si fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoara de matematica pensionara, Toma Mateescu, sotul femeii, si Ion Marinescu, tatal fostului consilier judetean liberal Madalin Marinescu. Cea de-a cincea victima, Gherghina Buidan, era din Pitesti.

Nicolae Dervis, in varsta de 65 de ani, fost consilier local, era presedinte al filialei Curtea de Arges a PNL. Familia Dervis avea in Curtea de Arges o fabrica de paine cu peste 100 de angajati.
Nicolae Dervis ar fi trebuit sa plece in aceasta vara intr-o excursie in Spania, dar a primit in ultimul moment o oferta cu circuitul din Muntenegru si Croatia, cedand calatoria in Peninsula Iberica unui fin, angajat al brutariei.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"Ruga pentru parintii mei". Cuvintele rostite de tanarul care si-a pierdut parintii in Muntenegru

A sosit ziua cea mai grea a despartirii pentru rudele si prietenii romanilor care au murit in tragedia din Muntenegru. Copiii, fratii sau surorile victimelor au incercat printre lacrimi sa le spuna "adio, odihniti-va in pace acolo in ceruri".

Soarta i-a legat si in tragedie pe 4 prieteni din Curtea de Arges ce si-au petrecut viata impreuna
Soarta i-a legat si in tragedie pe 4 prieteni din Curtea de Arges ce si-au petrecut viata impreuna

8 dintre calatorii care s-au prapadit in catastrofa rutiera din Muntenegru au fost inmormantati joi in Arges, Cluj si Timisoara. 4 dintre ei au fost condusi pe ultimul drum in Curtea de Arges, de o multime impresionanta.

Audieri in cazul tragediei din Muntenegru.Nitu: S-a confirmat ca la volan se afla politistul decedat
Audieri in cazul tragediei din Muntenegru.Nitu: S-a confirmat ca la volan se afla politistul decedat

Procurorii au aflat ca in momentul in care a cazut in prapastie, autocarul era condus de politistul din Bucuresti, care a murit in accident.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.