Ochelarii care redau vederea unui om care a băut 4 beri. Reacția celor care i-au testat


Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 14:43
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 14:33
Categorie: Stiri actuale

Pentru că a început primăvara, motocicliștii și-au dat întâlnire în mai multe orașe din țară. La Oradea, au venit polițiștii români și maghiari, dar nu ca să dea amenzi, ci sfaturi.

Poliţiştii bihoreni i-au invitat pe motociclişti să încerce ochelarii care redau vederea unui om care a consumat 4 beri.

Motociclist: "E o senzaţie ciudată, vezi dublu, e ceaţă. Probabil, nu ştiu, destul de beat ar trebui să fii."

Poliţiştii maghiari au adus la întâlnire o cabină de TIR pentru a le arăta motocicliştilor cât văd de fapt şoferii în trafic.

Motociclist: "Foarte interesant ce se poate observa aici, pe panourile astea. Deci motocicliştii şi ceilalţi participanţi la trafic ar fi bine să evite zonele astea. Chiar şi pietonii, acolo în față. Că nu-i vede."

Dan Todoran, organizator: "Este prima dată, după zece ani de campanii de prevenire a accidentelor, când alături de noi s-au implicat, pe lângă Poliţia Bihor, şi Poliţia din judeţul Hajdubihar. Practic, e o campanie transfrontalieră de prevenire."

La eveniment au participat medici şi asistenţi de urgenţă, care i-au învăţat pe bikeri cum să acorde primul ajutor.

Întâlniri similare au avut loc şi în Alba Iulia şi Baia Mare. Printre pasionaţii de motoare am întâlnit-o şi pe Tatiana. Lucrează la serviciul de ambulanţă şi merge pe motocicletă de 13 ani.

Tatiana Crișan: ”Văzând foarte multe accidente, apreciez viaţa şi atunci sunt conştientă de riscuri, le cunosc, nu mă urc pe motor fără echipamentul adecvat şi nu trag de acceleraţie atunci când nu este cazul."

Întâlnirile s-au încheiat cu un marş al motocicliştilor prin oraşe.

VIDEO PROTVPLUS.RO