O romanca a fost ranita in tragedia feroviara din Germania. Marturia unui pasager despre momentul impactului nimicitor

Ultima actualizare: 13-02-2016 07:03

O romanca se numara printre cei raniti in tragedia feroviara din Germania. Femeia este internata la spital, in stare grava, dar stabila, iar autoritatile de la Consulatul nostru la Munchen sunt in legatura cu familia victimei.

“In urma coliziunii a doua trenuri, produsa la data de 9 februarie 2016, in landul Bavaria, din sudul Germaniei, Consulatul General al Romaniei la Munchen a intreprins demersurile specifice pe langa autoritatile competente locale, pentru a verifica daca in accident au fost afectati cetateni romani. Potrivit informatiilor primite in cursul acestei zile de catre oficiul consular roman din partea reprezentantilor politiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificata si o femeie de cetatenie romana.In prezent, aceasta este internata intr-o unitate medicala, starea sa fiind grava, dar stabila.Consulatul General al Romaniei la Munchen este in permanenta legatura cu familia cetatenei romane si cu reprezentantii spitalului in care aceasta este internata, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara de specialitate, in limita competentelor legale” se arata in comunicatul trimis de MAE.

In tot acest timp, politia germana a anuntat ca bilantul catastrofei este de 10 morti si 17 raniti grav. Alte 63 de persoane au suferit leziuni usoare. Cauza cea mai probabila pare sa fie o eroare umana. Aceasta ipoteza ramane sa fie confirmata de analiza cutiilor negre. Un pasager aflat intr-unul dintre cele doua trenuri a povestit, pentru BBC, momentul impactului nimicitor.

Joe, pasager: "Deodata, conductorul a folosit frana de urgenta si am crezut ca a aparut vreun animal in fata trenului. Apoi, dupa vreo doua- trei secunde, am auzit o explozie, care parea sa fi fost provocata de o coliziune. Nu mi-am dat seama ce s-a intamplat, pentru ca stateam in spate."

Desi speriat, barbatul a inceput sa filmeze cu telefonul mobil scenele care au urmat.

Joe, pasager: "Totul zbura in jurul meu, iar oamenii care erau asezati cu fata spre locomotiva ... Era sange peste tot.. unii au azburat de pe scaune si s-au lovit cu capul de spatar, de ferestre sau manerele scaunelor. "

Dis de dimineata, echipele de salvare au ajuns la locul accidentului pentru a continua munca de recuperare a probelor.

Karolina Tomaskova, corespondent NOVA TV Cehia: "Echipe de salvare din Germania si Austria au lucrat mai bine de 5 ore pentru a salva victimele de sub fiarele contorsionate. Costul pagubelor materiale nu este cunoscut inca. Doua dintre cele 3 cutii negre ale trenurilor au fost recuperate."

In acest timp, surse apropiate anchetei au declarat pentru presa germana ca, cel mai probabil, cauza accidentului este o eroare umana. Va mai dura insa pana cand autoritatile vor face publice rezultatele anchetei.

Juergen Twyman, purtator de cuvant politie: "Nu cunoastem motivul in acest moment. Anchetatorii au fost aici si au incercat sa afle ce s-a intamplat. Va dura o saptamana, doua, nu stim inca. Avem cutiile negre si vom cauta un raspuns."

Jurnalistii germani au mai scris si ca sistemul instalat pe calea ferata care ar fi franat automat in caz de pericol era dezactivat manual si astfel nu a putut preveni tragedia. Autoritatile au etichetat informatiile drept "pure speculatii". 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO