O profesoara din Botosani, acuzata ca umileste un elev cu sindrom Down. Mama: "Vrea sa-l lase repetent, spune ca ii e scarba"

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11

Caz revoltator la Botosani. O profesoara este acuzata ca l-ar fi umilit, in repetate randuri, pe un elev cu sindrom Down si ar fi incercat sa-l faca sa plece din scoala.

Scandalul a fost dezvaluit de parintii copilului. O asociatie pentru drepturile copiilor cu dizabilitati a depus o plangere la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii. Profesoara neaga toate acuzatiile.

Baiatul, care sufera de sindromul Down, este incadrat la gradul intai de handicap cu insotitor. Opt medici si psihologi i-au recomandat sa mearga o scoala normala. Atunci au inceput si problemele intr-un sistem inca incapabil sa asimileze copiii care ar putea avea o sansa, cum ar fi si cei care sufera de autism. Elev in clasa a V-a, la o scoala din Botosani, el ar fi fost supus, sustin parintii, la umilinte repetate.

Tatal elevului: "Doamna a zis ca vrea sa il lase corijent si repetent. Cand a zis ca ii este scarba, am trecut prin toate starile, va dati seama."

Mama elevului: "Ma deranjeaza ca nu ne respecta deloc, ca ne calca in picioare. Am incercat sa ne intelegem omeneste, insa nu si nu."

Conducerea Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati sustine ca profesoara de geografie, care are si ea un copil in aceeasi clasa, i-ar fi convins pe parintii celorlalti elevi si ar fi incurajat strangerea de semnaturi pentru eliminarea lui din scoala.

Maria Madalina Turza, presedinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati: "Hartuirea produsa de doamna profesor de geografie in calitatea sa si de inspector, asupra parintilor, a inceput inca din luna septembrie. Nu suporta prezenta unui copil cu dizabilitati in clasa si considera ca prezenta lui va strica atmosfera si ii va trage in jos pe ceilalti copii. In permanenta a amenintat, a jignit. Conducerea scolii a declarat ca ii este teama de aceasta doamna inspector, care ameninta cu inspectii toti profesorii. Este o situatie revoltatoare, care incalcadeontologia de dascal."

De cealalta parte, profesoara de geografie respinge ferm acuzatiile care i se aduc.

Profesoara, declaratie pentru Agerpres: "Consider ca prin tot ceea ce am facut in primul semestru al acestui an scolar nu am discriminat sub nicio forma copilul. Eu zic ca m-am purtat bine cu el ca profesor. Am facut tot ce am putut pentru acest copil. Consider ca sunt niste acuzatii nefondate."

Ciprian Manolache, purtator de cuvant ISJ Botosani: "Am facut o comisie la nivel de ISJ, am anchetat cazul, nu exista nici o discriminare."

Doina Vasilica directoarea scolii: "La doamna la ora, baiatul s-a plictisit si a deranjat toata ora. A chemat parintii si au discutat prea patimas."

In urma acestui scandal, Centrul pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati a depus o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO