O minoră din Neamţ ar fi fost violată timp de 3 ani de tatăl ei. "Tăcem, că ne omoară"

Ultima actualizare: 19-10-2020 17:27

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din județul Neamț, este arestat pentru fapte oribile: și-ar fi violat fiica, în vârstă de 17 ani, iar abuzurile ar fi început încă de acum trei ani.

Ororile nu ar fi ieșit la iveală dacă individul nu ar fi fost surprins în fapt chiar de un fiu al său. Băiatul i-a spus apoi totul mamei, iar femeia a anunțat imediat poliția. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă să își petreacă următorii 12 ani după gratii.

În urmă cu câteva zile, un frate al fetei a văzut întreaga scenă, într-o magazie.

Vecină: „Are femeie cât un munte. I-a trebuit fata, s-a făcut de râs. Zicea că dacă spune o omoară. Și băiatul care i-a depistat, tot așa, i-a spus că îl omoară.”

Reporter: „Ce fel de om e, e violent? Copiilor le e frică de el?”

Vecină: „Da. Ce să mai zicem, noi tăcem că ne omoară. Am amețit toți când am auzit."

Când a auzit ce s-a întâmplat, mama fetei a spus totul polițiștilor și fata a prins curaj să povestească. Așa au aflat anchetatorii că de trei ani îndură acest tratament din partea tatălui ei. Acum, cei de la Protecția Copilului Neamț cercetează și ei acest caz pentru a ajuta victima să depășească traumele suferite.

Magda Vasilache, purtator de cuvânt DJASPC Neamț: „Pentru adolescenta în cauză, victima infracțiunii violului, a fost instituită preluarea în regim de urgență, copila ajungând în acest moment într-un centru specializat al direcției. Ulterior, se va înlocui această măsură de protecție. După ce colegii au vorbit cu fata, s-a hotărât reintegrarea în familia biologică."

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, iar apoi un judecător a decis ca suspectul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Mugurel Darie, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Neamț: „Infracțiunile pentru care este cercetat inculpatul sunt pedepsite cu închisoare de până la 12 ani."

În familia în care s-au petrecut ororile sunt șase copii. Autoritățile caută acum soluții pentru a-i ajuta.

După ce va primi asistență specializată, fata va ajunge în grija unei bunici, care s-a oferit să-i fie sprijin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO