O mașină a luat foc în mers, pe o stradă din Botoșani. "Flacăra ajungea până sus la stâlp"

10-12-2019 17:15

O maşină a luat foc din mers, în Botoșani, iar tânăra de la volan a reuşit să oprească şi să iasă la timp din autoturism. Focul ar fi pornit de la un scurtcircuit la instalația electrică a maşini și a distrus parţial şi o maşină parcată în apropiere.

Incidentul a avut loc pe o stradă intens circulată. Tânăra de la volan a tras pe dreapta când a simţit miros de fum. Martorii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor. Între timp, tatăl fetei a intervenit şi el şi a încercat în zadar să stingă focul.

Reporter: Ce maşină e?
Tată: Aixam, care se conduce cu permis B1.
Reporter: Din mers?
Tată: Da, din mers. S-a oprit maşina şi ea m-a sunat să îmi spună că s-a oprit maşina.
Reporter: Când aţi ajuns aici, ardea?
Tată: Da. Am luat un stingător, a mai venit încă un om cu stingător, dar după aia a luat foc cu totul. Nu am mai avut ce să îi fac.

Focul a fost atât de puternic, încât şi una dintre maşinile din parcarea învecinată a fost avariată.

Elena Dulgheriu, proprietara maşinii din parcare: "Vedeţi şi dumneavoastră cât este de afectată. Eu am vrut să mă bag să o scot, dar domnul de la salvare mi-a spus să nu mă bag, că există riscul să explodeze, că e foarte periculos. Flacăra ajungea până sus la stâlp."

Marius Gradinariu, ISU Botoşani: "ISU a fost solicitat pentru a interveni la o maşină cu o ardere generalizată. Prezenţa pericolul de a se extinde şi la celelalte maşini care erau parcate în imediata apropiere."

Poliţiştii şi pompierii încearcă să afle cauza incendiului, şi iau în calcul în primul rând un scurtcircuit.


VIDEO PROTVPLUS.RO