Cum se "iarta" un viol pentru pastravi si un ceas cu cuc. Pretentiile unei judecatoare din Oradea, in schimbul eliberarii

Ultima actualizare: 03-04-2014 07:01

Bani, pastravi, whisky si un ceas cu cuc - aceste lucruri au fost cerute de o judecatoare de la Curtea de Apel Oradea, ca sa-l scape pe un barbat condamnat pentru viol.

Impreuna cu ea, alti trei magistrati de la Tribunalul Bihor si un avocat sunt cercetati pentru fapte de coruptie. Potrivit anchetatorilor, cei care ar fi trebuit sa apere legea au ajutat-o pe colega lor sa obtina eliberarea suspectului, pe baza unor documente falsificate.

Pentru ca lucrurile sa evolueze conform planului, judecatoarea de la Curtea de Apel Oradea a sfatuit-o pe avocata celui condamnat cum sa procedeze. Astfel, avocata a convins-o, contra sumei de 15.000 de lei, pe tanara care il acuzase pe barbat de viol, sa semneze un act de impacare, pe care l-a falsificat, trecand o data de dinaintea sentintei in care individul a fost condamnat definitiv.

Imediat, s-a cerut rejudecarea cauzei, printr-o contestatie in anulare. Apoi, judecatoarea si-a intrat in rol si a reusit sa puna o vorba buna la colegii ei de la Tribunalul Bihor, care au dat o sentinta favorabila.

Pentru a-i convinge, a pretins de la o ruda a condamnatului bani, whiskey, pastravi si un ceas cu cuc, vechi. Acum toti sunt cercetati pentru trafic de influenta, favorizarea infractorului, complicitate la fals si abuz in serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO