O gospodărie a fost mistuită de flăcări după ce a fost lovită de trăsnet. ”A ars rău”

Ultima actualizare: 10-06-2020 09:32

A fost panică, marți noapte, într-o localitate din judeţul Dâmboviţa. O anexă gospodărească a ars ca o torţă după ce a fost lovită de un trăsnet, susţin localnicii. Din fericire, n-au fost victime.

 

Din bucătăria de vară din această gospodărie nu a mai rămas nimic. Localnicii din Bănești povestesc că la un moment dat s-ar fi auzit o bubuitură, s-a oprit curentul în tot satul, iar apoi construcția din lemn a fost cuprinsă de flăcări uriașe.

În gospodărie nu se afla nimeni. Proprietarii locuiesc în Târgoviște, iar vecinii au fost cei care i-au anunțat despre necaz și au sunat la 112.

Fiul proprietarului gospodăriei: ”M-a sunat tata, mi-a spus că a luat foc aici, de la trăsnet. Am venit să văd despre ce e vorba. Toată lumea spune de trăsnet... păi, este cea mai probabilă soluție, altceva nu avea ce să fie. Au zis vecinii că a fost o bubuitură puternică, apoi s-a luat curentul în tot satul. Presupun că de la trăsnet, că nu avea curent, nimic”.

Vecinii povestesc că au asistat neputincioși la necaz. Ardea atât de violent încât nu s-au putut apropia să stingă vâlvătăile. Din fericire, incendiul nu s-a extins și la casă ori la celelalte locuințe din apropiere.

Martor: ”De la un trăsnet, da. Sigur de la trăsnet? Da, da, de la un trăsnet a luat foc, am intervenit, am sunat la pompieri. A ars rău. Nu s-a mai putut salva nimic? Absolut...”.

De altfel, vremea rea s-a abătut marți seara peste mare parte din județul Dâmbovița.

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben valabilă pentru sudul județului Dâmbovița.

Previziunile s-au adeverit, a plouat torențial, cerul a fost brăzdat de fulgere, a tunat, iar din primele date, spun pompierii, incendiul de aici, din Bănești, Sălcioara, ar fi fost cauzat de un trăsnet.

Ancheta pompierilor vă lămuri însă exact de la ce au pornit flacările.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO