O fetiță de trei ani și părinții ei, răniți într-un acident violent, în județul Buzău

Ultima actualizare: 31-01-2020 09:54

O fetiță de trei ani și părinții ei au fost răniți aseară în județul Buzău, pe Drumul European 85, după ce mașina lor a fost izbită puternic de un alt autoturism.

Copila, în stare critică, a fost transferată de urgență în București. De ajutorul medicilor a avut nevoie și celălalt șofer implicat în accident.

Primele date arată că vinovată de cele întâmplate este mama micuței, care nu s-ar fi asigurat în momentul în care a virat la stânga.

Tânăra familie mai avea câteva zeci de metri până să ajungă acasă în momentul în care a avut loc accidentul. La volan se afla mama, în vârstă de 26 de ani. Soțul ei de 28 de ani era pe locul din dreapta, iar fetiță lor de trei ani era pusă pe bancheta din spate, în scaun special pentru copii.

În clipa în care femeia a virat la stânga pentru a intra pe un drum comunal, mașină a fost spulberată de un autoturism care circulă pe celălalt sens de mers.

Localnic: „Probabil vroia să între în cartier, acasă, nefiind rond aici, autoritățile nu fac nimic. Nu e rond acolo, nu e rond aici, cum vreți să intre acasă, uitați se întâmplă, tragediile care se întâmplă aici”.

Impactul a fost atât de violent, încât mașinile au fost aruncate pe marginea șoselei. Cei doi soți și celălalt șofer au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Copila, intubată și în comă de gradul 3, a fost dusă de urgență la spitalul din Buzău. De acolo a fost transferată la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

Eduard Dumitriu, ISU Buzău: „S-a acționat pentru descarcerarea a trei dintre cele patru victime, copilul fiind preluat în primă fază, nefiind încarcerat, de către o ambulanță SAJ”.

Și tatăl micuței se află în grijă medicilor, tot în stare critică. Soția lui și celălalt șofer, care era singur în vehicul, au fost și ei răniți, dar sunt în afară oricărui pericol, spun doctorii.

Comisar șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău: „Din primele verificări rezultă că accidentul s-a produs din cauza neasigurarii efectuării virajului la stânga, cauză pe fondul căruia s-au lovit două autoturisme”.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost blocat mai bine de două ore. Pe ambele sensuri de mers s-au format cozi care s-au întins pe câțiva kilometri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO