O femeie are nevoie de dializă, după ce a băut antigel

22-11-2017 11:49


antigel vin

O tânără de 25 de ani din Vaslui are nevoie de dializă, după ce a băut din greșeală 100 de mililitri de antigel, aflat într-o sticlă de suc. Astfel, femeia a ajuns la spital cu simptome de insuficiență renală.

„Are nevoie de dializă după această intoxicaţie. Noi sperăm să îşi recupereze funcţia rinichiului, însă este devreme să ne pronunţăm în acest moment. Recomandăm să se evite mutarea acestor substanţe din ambalajele lor originale, pe care sunt semnale de avertizare, în sticle obişnuite pentru că asta duce la tragedii”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Dr. C.I. Parhon.

Totodată, la spital a ajuns și un bărbat din Brăila, care a confundat sticla de antigel cu cea de suc, informează Ziarul de Iași. Cu toate acestea, el a băut doar 10ml de lichid, astfel că starea sa este mai bună.

Tratamentul de urgenţă şi de primă intenţie este hemodializa, dacă există această suspiciune pacientul trebuie adus la spital cât mai aproape de momentul ingestiei pentru a elimina susbtanţa, dar şi pentru a creşte şansele de supravieţuire”, a mai spus dr. Ionuţ Nistor

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO