O fata de 18 ani, cu HEMORAGIE INTERNA, trimisa acasa de un doctor: "Ai doar cateva zgarieturi"

Dată publicare: 13-04-2012 18:24
Dată actualizare: 01-11-2012 20:35


Caz revoltator, inregistrat la Spitalul Judetean din Sibiu. O tanara de 18 ani a fost in pericol de moarte, dupa ce a fost tratata cu superficialitate si nepasare de un doctor care a jurat sa salveze vietile oamenilor.

Fata s-a rasturnat cu motocicleta si a ajuns la Urgenta. Medicul care a examinat-o i-a spus sa plece, pentru ca are doar cateva zgarieturi. Putin mai tarziu, de la ambulanta chemata acasa in graba, parintii au aflat ca fiica lor era in stare foarte grava, cu ruptura de splina si hemoragie interna.

Andreea, in varsta de 18 ani, a fost adusa impreuna cu prietenul ei de un echipaj SMURD, la Spitalul Judetean din Sibiu. Cei doi se aflau pe o motocicleta, cand au fost izbiti violent de o masina.

Eroarea medicilor ar fi putut fi fatala! Un copil din Argentina a "inviat" la morga dupa ce doctorii l-au declarat mort

Amandoi au cazut de pe motocicleta pe asfalt. Tanarul a ajuns la urgente cu mana rupta, iar fata cu cateva zgarieturi. Fara sa-i faca investigatii amanuntite, medicul de garda ii spune fetei ca poate sa plece linistita acasa.

De la spital, Andreea merge la politie, ca sa dea declaratii despre accident. Acolo ajunge si mama ei care, ingrijorata ca a fost externata fara un examen medical serios, decide sa revina cu ea la spital.

Mama tinerei insista sa i se faca o radiografie sau ecografie, pentru a fi sigura ca fiica ei nu este pericol, mai ales ca incepuse sa acuze dureri tot mai puternice.

Medicii i-au spus inca o data sa ii cumpere un unguent si un calmant. Dupa sase ore, parintii fetei cheama ambulanta.

Fata a intrat imediat in sala de operatii. Avea splina rupta si hemoragie interna.

Cei de la spital au venit cu un raspuns uluitor: "In situatia in care un pacient e nemultumit de serviciile medicale, poate depune o reclamatie la Directiune - Biroul Juridic, care se va ocupa de solutionarea reclamatiei".

Procedurile in cazul unui pacient care a suferit o trauma sunt clare. Medicul care vede pacientul decide daca sunt
necesare analize de laborator, radiografii, alte examinari
complementare, cum ar fi computer-tomografia sau implicarea specialistilor de sectii.

Asta inseamna ca doctorul care a decis ca fata nu are nimic grav i-a facut o evaluare superficiala. Parintii vor sa depuna plangere si la Colegiul medicilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO