O ambulanță, implicată într-un accident grav în Prahova. Un pacient a murit

Ultima actualizare: 03-03-2020 14:55

Un pacient a murit și alți patru au fost răniți într-un grav accident de circulăție produs marți dimineață în Florești, Prahova.

Victimele erau duse cu o ambulanță privată să facă dializă la spitalul județean de urgență Ploiești, dar într-o intersecție, autospeciala a fost izbită în plin de un autoturism.

Bărbatul decedat are 62 de ani, iar celelalte persoane rănite sunt femei cu vârste între 44 și 69 de ani și primesc acum îngrijiri medicale la spital. Șoferul autoturismului are dosar penal pentru ucidere din culpă.

Abia trecuse de ora 6 dimineață când o bubuitură puternică i-a scos pe oameni din case.

Localnică: „S-a auzit o bușitură și eu când am ieșit era deja, accidentul se întâmplase, erau căzuți în jos cu fața în jos din mașină. Șoferul căuta să le acorde primul ajutor am ajutat și eu de a scos un pacient unul l-a ridicat.”

Localnică: „A avut pacienți îi ducea la județean și a venit de la Nedelea mașina asta neagră și nu a oprit acolo la stop a intrat în ei.”

Potrivit poliției, șoferul autoturismului, un tânăr de 26 de ani, nu ar fi oprit la indicatorul stop.

Cms. Dragoș Ionescu, șef birou Poliție Rutieră Câmpina: „Nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept a intrat în coliziune cu o autospecială Mediurg care ransporta pacienți și circula regulamentar.”

Plt. maj. Ovidiu Claudiu Grou, ISU Prahova: „Am găsit cinci persoane în interiorul autoturismului dintre care una era încarcerată pe locul din față dreapta, un bărbat în vârstă de 62 de ani, inconștient. Am acționat pentru descarcerarea bărbatului și extragerea celorlalte patru victime.”

Ambulanța era condusă de un bărbat de 52 de ani.

George Duță, ambulanța Prahova: „Din păcate pentru bărbatul de 62 de ani nu s-a mai putut face nimic, acesta a fost găsit în stop cu leziuni incompatibile cu supraviețuirea. S-au început manevre de resuscitare, dar din păcate fără rezultat. Celelalte patru victime sunt femei care prezenau multiple traumatisme craniene, toracice și abdominale ”.

Localnic: „Păi nu sunt șoferii atenți, merg cu viteză, că s-a mai întâmplat de mai multe ori accidente aicea în zona asta.”

Traficul în zonă a fost îngreunat până când echipajele de urgență au încheiat intervenția, iar criminaliștii au terminat cercetările la locul accidentului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO