Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 120


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 19:37
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 17:43
Categorie: Stiri actuale
spital Israel

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 120, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

UPDATE Alte două femei, una din Prahova şi cealaltă din Constanţa, au murit, miercuri, din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Au murit o femeie în vârstă de 60 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, şi una de 43 de ani, din judeţul Constanta, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente şi vaccinată anti-gripal.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 120.

 

Ultimele cinci persoane decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal sunt din Timiş, Argeş, Prahova şi Olt, transmite Agerpres.

Este vorba de patru bărbaţi - unul de 47 de ani din Timiş, altul de 82 de ani din Argeş şi doi din Prahova de 40, respectiv, 68 de ani. Un alt deces s-a înregistrat în Olt, fiind vorba despre o femeie de 81 de ani.

Toţi cinci aveau condiţii medicale preexistente. Trei nu fuseseră vaccinaţi antigripal, iar alţi doi aveau antecedente vaccinale necunoscute, potrivit INSP.

Sursa: Agerpres

Tags: gripa, vaccin,

VIDEO PROTVPLUS.RO