"Nu este exclus ca Elodia sa fie in viata". Cum a motivat TB cercetarea lui Cioaca in libertate

03-12-2012 18:13


"Desi o instanta a declarat-o pe Elodia moarta, nu este totusi exclus ca ea sa fie in viata!" - este unul din motivele pentru care magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca politistul Cristian Cioaca poate fi cercetat in libertate pentru crima.

Judecatorii au facut luni publica motivarea deciziei pe care au luat-o miercuri seara si n-au ezitat sa-i critice pe procurori, care au adus probe noi: urme de sange gasite pe tocul pistolului politistului, in masina, dar si in mai multe locuri din apartamentul pe care Cristian Cioaca il impartea cu Elodia.

MOTIVAREA INSTANTEI

Tribunalul considera ca descoperirea unor probe noi sau aparitia unei hotarari declarative de moarte nu constituie temeiuri pentru o noua propunere de arestare.

Adica, spune instanta, decizia judecatoareasca prin care Elodia a fost declarata moarta si probele noi de sange gasite in mai multe locuri din apartament si masina politistului nu sunt suficiente ca sa determine arestarea suspectului principal. Pana la urma, Elodia ar putea fi in viata.

MOTIVAREA INSTANTEI

Tribunalul mai retine ca pronuntarea unei hotarari declarative de moarte a numitei Elodia Ghinescu nu exclude in mod absolut ca aceasta sa se afle in viata, cata vreme nu s-a putut constata in mod fizic decesul.

Iar probele de sange care s-au inmultit nu sunt ceva nou in dosar. Anchetatorii au acum un numar mare de urme pe care le-au gasit in apartamentul Elodiei, dar si in masina lui Cioaca, de natura sa ii ajute sa aiba un scenariu.

Sangele a fost gasit in dormitor, in baie, pe masina de spalat si pe gresie si faianta. Procurorii spun ca aici a fost taiata in bucati victima, dupa care a fost dusa in masina lui Cioaca.

Criminalistii au gasit sange pe tocul armei politistului, dar si in portbagajul masinii sale.

Pentru ca urmele din apartament ar fi fost sterse si acoperite cu var, anchetatorii au notat: "(...) Exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba".

Nu au fost insa de ajuns pentru a-i convinge pe judecatori ca principalul suspect trebuie inchis.

MOTIVAREA INSTANTEI

Faptul ca vreme de 5 ani inculpatul nu s-a sustras de la urmarirea penala, impun concluzia ca si pericolul concret avut in vedere la luarea masurii obligarii de a nu parasi tara este cu mult diminuat, nicidecum amplificat, asa cum sugereaza procurorul.

Anchetatorii au facut insa recurs la decizia Tribunalului. Cristian Cioaca este la un pas de judecata sub acuzatia de omor calificat.

VIDEO PROTVPLUS.RO