Nou incident la metrou, la 3 zile după scurtcircuitul care a dus la demiterea directorului


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 06 Noiembrie 2017 10:41
Categorie: Stiri actuale
aglomeratie metrou Pipera

Un nou incident a avut loc luni dimineaţă la staţia de metrou Piaţa Victoriei, unde, conform Metrorex, s-a produs "un arc electric în zona unui izolator, cu degajare minoră de fum", circulaţia nefiind perturbată.

"Informăm publicul călător că astăzi, 6 noiembrie 2017, în jurul orei 9:35, la trecerea unui tren de metrou pe Magistrala 2 de la Piaţa Victoriei 1 spre Aurel Vlaicu, s-a produs un arc electric în zona unui izolator, cu degajare minoră de fum", anunţă Matrorex.

Circulaţia trenurilor s-a desfăşurat în condiţii normale.

"Precizăm că nu a existat în niciun moment vreun pericol de incendiu. Pasagerii au călătorit în siguranţă, singurul inconvenient fiind fumul simţit de aceştia pe o durată scurtă de timp, în mod pasager, la trecerea punctuală prin zona respectivă", menţionează Metrorex.

Echipele Metrorex au intervenit de urgenţă pentru evacuarea fumului cu ajutorul sistemelor speciale de ventilaţie.

Incidentul are loc la trei zile după ce circulaţia metroului a fost oprită timp de peste două ore, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăveşti, pentru că un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuaţi în siguranţă.

În urma incidentului, directorul general al Metrorex Marin Aldea şi-a depus mandatul, fiind înlocuit cu Ion Constantinescu.

Ministrul Transporturilor a anunţat şi că va începe o anchetă la Metrorex, coordonată de un secretar de stat, care va verifica dacă lucrările de întreţinere sunt prevăzute în planuri şi dacă se fac în realitate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO