Noi incidente cu urși ajunși în zone locuite. Un bărbat a fost atacat pe câmp


Ultimul update: Luni 25 Noiembrie 2019 17:44
Data publicarii: Luni 25 Noiembrie 2019 16:22
Categorie: Stiri actuale

Problema urşilor din România nu îşi găseşte deocamdată rezolvare, deşi, în contextul defrişărilor, multe animale pornite în căutare de hrană ajung în preajma localităţilor.

Un bărbat din Covasna a fost atacat de un urs în timp ce se afla pe câmp cu animalele la păşunat. A scăpat cu viaţă şi este internat la spitalul din Sfatu Gheorghe. Pe de altă parte, o ursoaică lovită de o maşină, în Mureş, a fost salvată de cei de lSU, care au dus-o la ZOO.

Bărbatul din localitatea Păpăuți era cu vitele pe un câmp, când a fost atacat de ursul care l-a rănit grav la cap. Când au ajuns la fața locului, medicii l-au găsit cu hemoragie, dar l-au stabilizat şi spun că va avea nevoie de mai multe zile de spitalizare.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi să fie vigilenţi, pentru că ursul s-a retras în pădure însă ar putea reveni.

În Mureş, un alt urs, de 4 ani, o femelă, a fost lovit de o maşină în urmă cu patru zile, dar, spre deosebire de cazul revoltător din Harghita, acum autorităţile s-au mişcat mult mai bine. Ursoaica a fost dusă de urgență la grădina zoologică, iar medicii, impresionaţi de drama animalului, încearcă să îl ajute. Specialiştii de la ZOO Târgu Mureş sunt ajutaţi şi de un veterinar cu experienţă în tratarea animalelor sălbatice.

Au trecut 4 zile de când o femelă de urs în vârstă de 4 ani a ajuns în custodia grădinii zoologice din Târgu Mureş.

Animalul fusese izbit de o maşină pe drumul european E60, dar autorităţile s-au mişcat repede şi eficient. Cei de la ISU Mureş au decis cA ursoaica să fie transportată la grădina zoologică din Târgu Mureş.

Ursoaica este consultată zilnic de două ori şi a început să-şi mişte capul şi membrele, semn că nu are fracturi la coloană vertebrală. Însă deocamdată nu s-a ridicat de jos şi nu se poate hrăni singură. Primeşte medicaţie şi substanţe vitale prin perfuzii.

Ursul va rămâne în continuare sub supravegherea veterinarilor până îşi va reveni complet, şi dacă totul merge bine, la primăvară va fi eliberat în sălbăticie.

Tags: urs, covasna, atacat,

Un urs a rămas captiv într-o mașină în care căuta mâncare. A distrus tot interiorul
Un pui de urs a fost accidentat grav de o mașină, în Mureș. Animalul a fost tranchilizat
VIDEO PROTVPLUS.RO