Motocicliștii cer extinderea Programul RABLA la vehiculele cu 2 roți. Petiția lansată online


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 20:31
Data publicarii: Joi 28 Martie 2019 19:49
Categorie: Stiri actuale

Motocicliştii din România cer ca programul RABLA să îi ajute şi pe ei, nu doar pe şoferi. Cele mai multe vehicule pe două roţi care circulă în prezent pe şosele sunt vechi.

În 2018, s-au vândut 10.000 de motociclete şi scutere, dintre care doar 2300 au fost noi.

Parcul moto din România este extrem de învechit, arătă o statistică a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Vânzările moto în România au crescut anul trecut cu 40% faţă de 2017, însă din cele 10.000 de motociclete şi scutere vândute, doar 2300 dintre ele au fost noi, restul de peste 70% au fost cumpărate la mâna a doua."

Aşa că Asociaţia Motocicliştilor din România a lăsat un proiect care cere includerea vehiculelor pe două roţi în programele Rabla şi Rabla Plus.

Valentin Ciobanu, preşedinte motoADN: "Cu voucherul pe care îl primeşti în momentul în care casezi o maşină veche şi poluantă să poţi să îţi cumperi nu numai o maşină nepoluantă, dar şi o motocicletă nouă care este în primul rând nepoluantă, dar şi mult mai sigură în circulaţia rutieră."

Motocicliştii din toată ţara au primit bucuroşi iniţiativa.

Paul Sorinca, motociclist: "Preţul mare a motocicletelor noi este un aspect defavorabil pentru a se cumpăra. În România, motocicletele sunt cumpărate second hand."

Paul Groza, dealer moto: "Ar fi benefic dacă valoarea lui e 1300 de euro, un scuter pleacă de la 3.000. Deci, practic jumătate din valoarea lui ar fi achitată şi n-ar mai fi un efort financiar aşa mare pentru client."

Gerard Gui, motociclist: "Preţul la motociclete noi sunt la nivelul unei maşini de categorie medie în partea de jos."

Timo Câmpean, administrator grup comunitatea moto Cluj: "Ar veni ca un ajutor asupra traficului care e din ce în ce mai aglomerat, o gură de aer mai proaspătă, pentru că ar scădea noxele."

În plus, spun motocicliştii, în prezent multe vouchere obţinute prin programul Rabla rămân nefolosite.

Dan Todoran, preşedinte Invictus Oradea: "Sunt foarte multe vouchere care nu sunt folosite, din varii motive şi ar putea fi folosite. În alte ţări din Europa, în Grecia, în Italia, în oraşele mari, supraaglomerate, lumea merge la servici la costum, în cravată, pe motoscuter."

Iniţiativa are nevoie şi de susţinere publică şi de aceea motocicliştii au lansat o petiţie online unde vor să strângă 3000 de semnături.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

RABLA 2019. Schimbare uriașă pentru cei care vor să obțină tichetul REMAT
Probleme după programul ”Rabla pentru Electrocasnice”. Prețurile ar fi crescut
VIDEO PROTVPLUS.RO