Iohannis, la mitingul PNL de la Iași: ”Avem infractori care s-au cocoțat taman în vârful statului”

11-05-2019 11:48

La Iași s-au reunit liderii PNL, iar la mitingul lor a fost și președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a atacat din nou PSD, pe tema tentativelor repetate de modificare a legilor justiției, și le-a cerut tuturor să meargă la vot, în 26 mai.

În final, a coborât în mulțime și s-a fotografiat cu oamenii.

Înainte de a vorbi despre referendum, Iohannis a făcut aluzii la mitingul pe care PSD l-a organizat joi la Iași. La evenimentul social-democratulor au fost și câteva sute de protestatari, care i-au huiduit pe politicieni.

Klaus Iohannis: "Venind pe jos, am trecut pe lângă trei ierarhi. Nu știu cum se face, dar nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alaltăieri, oameni foarte primitori, foarte calzi".

Apoi, Iohannis a explicat de ce este important să votăm la referendumul din 26 mai. Din nou au fost atacuri la adresa PSD și la modificările inițiate de coaliția de la guvernare în domeniul justiției.

”Avem în ultima perioadă, cam de 2 ani și jumătate, o problemă. O problemă când vorbim despre justiție, despre stat de drept. Și, mai nou, problema a devenit foarte complicată, fiindcă avem pe unii infractori care s-au cocoțat taman în vârful statului. Așa nu se poate!” - a spus șeful statului.

Iohannis a acuzat PSD că modifică legile în scop personal, deoarece ”unii sunt puțin condamnați penal”.

”Și voi și cei din spatele meu, și eu, credeți-mă, îmi doresc în România lucruri simple. De exemplu, o justiție dreaptă, o justiție independentă. Asta ne dorim, nu vrem nimic complicat. Doar că ei nu-și doresc acest lucru, fiindcă ei au mici probleme. Unii sunt puțin condamnați penal, alții au niște procurori pe urmele lor. Și atunci, ce s-au gândit? Domne, ia să ne cocoțăm noi în fruntea statului și să îndoim legile. Este trist, dar adevărat. Exact asta face PSD-ul. De 2 ani și jumătate încearcă să îndoiae legile. Nu pentru voi, stați liniștiți. Numai pentru ei, ca să scape ei.” - a spus șeful statului.

Fără să pomenească de cele două întrebări privind interzicerea amnistiei și a modificărilor prin ordonanțe de urgență în domeniul justiției, Iohannis le-a cerut să se prezinte la urne. De altfel, și liberalii își îndeamnă electoratul să voteze.

”Ca să arătăm lumii că noi suntem un popor cinstiți mergem la vot. Pe 26 mai mergem să votăm. Bravo Iași!” - a mai declarat președintele Klaus Iohannis în fața miilor de membri ai PNL de la Iași.

Ludovic Orban, președinte PNL: "Ăștia nu sunt patrioți, ăștia sunt trădători de neam și țară".

Președintele a făcut o plimbare scurtă pe străzile din oraș și a avut întâlniri, în timpul cărora a susținut că România ar fi fost acum țară membră a spațiului Schengen dacă guvernarea social-democrată nu ar fi șubrezit statul de drept.

Dragnea: Iohannis şi gaşca vor să conducă România cu bâta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, sâmbătă, la mitingul de la Galaţi, că "Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta", el susţinând că "un grup de bătăuşi" ai acestora umblă după social-democraţi prin ţară.

"Ce au făcut ei când au guvernat? Ceea ce fac şi acum: ură, venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem noi în ţară este un grup de bătăuşi care umblă după noi. Aseară aici la Galaţi au găsit la ei bolovani, pietre şi bâte. Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta. Putem să-i lăsăm să-şi bată joc de această ţară? Nu avem noi puterea forţa şi curajul să păstrăm guvernarea, să câştigăm alegerile care vin, alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare? Avem nu numai dreptul, avem şi obligaţia să nu lăsăm această ţară pe mâna acestor vânzători", a spus Dragnea, în discursul rostit de pe scena mitingului.

Liderul PSD a adăugat că actuala opoziţia doreşte, când va veni la putere, să micşoreze salariile şi pensiile.

"Nici nu se mai feresc, nici nu mai mint, o spun direct că ei vor să micşoreze salariile, vor să taie pensiile, vor să desfiinţeze salariul minim. De ce? pentru că ei nu vor ca românii să fie mulţumiţi, nu vor ca românii să fie bucuroşi, să fie veseli. Vor, în continuare, să fie România o naţiune plină de divizare, plină de ură, plină de răutate şi frustrări. Nu putem să-i lăsăm. Nu putem să lăsăm România pe mâna acestor oameni. Nu-i lăsăm", a mai afirmat Liviu Dragnea

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO