Ministrul Apărării: La Craiova s-ar putea produce avioane fără pilot


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 21:51
Categorie: Stiri actuale
Avion fara pilot

Ministerul Apărării studiază posibilitatea de a produce la Craiova avioane fără pilot, a anunțat joi seara ministrul Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apărării, fabrica de avioane craioveană va moderniza, de asemenea, aeronavele Şoim, care vor deveni avioane-şcoală pentru piloţii de pe aparatele F16.

„Fabrica de avioane de la Craiova are două posibilităţi: cea clară şi fără nicio urmă de dubiu este modernizarea celor 21 de aeronave Şoim, practic, acesta redevine avionul-şcoală pentru F16, un avion extrem de performant şi a doua - studiem foarte atent posibilitatea ca la Craiova să putem să dezvoltăm programul UAV, adică aparatele acestea fără pilot, un echipament extrem de necesar pentru Armata Română", a afirmat oficialul MApN, conform Agerpres, care citează Antena3.

Totodată, Fifor a precizat că societatea Aerostar Bacău va asigura mentenanţa pentru avioanele F16 din dotarea Armatei Române, însă susţine că este posibil ca firma băcăuană să asigure servicii şi pentru aparatele de zbor F16 ale Croaţiei.

Mihai Fifor a subliniat că intenţia României este ca din banii alocaţi înzestrării Armatei „să întoarcem cât mai mult în industria română de apărare".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO