Ministrul Apărării, întâlnire cu un înalt-oficial al ONU. Despre ce au discutat

16-02-2020 12:02


Ciucă

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o întâlnire oficială cu subsecretarul de stat al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

Cei doi au reafirmat, în cadrul unei întrevederi, angajamentul României pentru consolidarea securităţii la nivel internaţional, printr-o implicare activă în cadrul misiunilor şi operaţiilor de pace derulate sub egida ONU.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, Jean-Pierre Lacroix a reiterat aprecierea conducerii Organizaţiei faţă de participarea României, cu un detaşament de elicoptere de transport, în cadrul Misiunii ONU integrate de stabilizare din Mali (MINUSMA), în perioada 15 octombrie 2019-14 octombrie 2020.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost prezentate elementele de actualitate ale acţiunilor întreprinse de ONU în vederea implementării iniţiativei Action for Peacekeeping a secretarului general al Organizaţiei, lansată în martie 2018, care are ca obiectiv creşterea eficienţei operaţiilor de pace.

„Acest deziderat se bazează pe un proces de intensificare a pregătirii misiunilor şi pe punerea la dispoziţia organizaţiei, de statele membre, a unor capabilităţi militare robuste şi credibile, care să permită îndeplinirea cu succes a mandatelor încredinţate de către Consiliul de Securitate al ONU”, se precizează în comunicat.

Discuţiile au avut loc, sâmbătă, în contextul participării oficialului român la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO