Mii de romani au iesit din nou in strada, in marile orase ale tarii, in ziua 11

23-01-2012 22:33


Protestele au continuat si luni in marile orase din tara. "Suntem alaturi de Bucuresti", au strigat cu inversunare mii de romani care, animati de scandalul din Parlament, dar si de primele ezitari ale celor de la putere, au iesit din nou pe strazi.

In aceasta seara au avut loc si doua incidente, din fericire minore, la Cluj si Targu Mures.

In Piata Unirii din Cluj, protestatarii au venit din nou cu pancarte si afise impotriva guvernului si a presedintelui Basescu.

Pe unul dintre ele cineva a scris "Toata clasa politica din Romania ne-a distrus...copilaria."

In mjilocul manifestanatilor se afla si un barbat care, desi participa de la inceput la miscarile antiguvernamentale de la Cluj, a avut o reactie ciudata: le-a spus protestatarilor ca mesajele lor la adresa politicienilor sunt prea dure.

Nervosi, acestia au incercat sa-l scoata din multime si i-au pus in vedere sa paraseasca piata.

Un alt incident a avut loc la Targu Mures. Trei tineri cu fetele acoperite si cu un steag negru si-au facut aparitia printre protestatari.

In ciuda explicatiilor pe care le-au dat multimii, dupa cateva minute tensionate, tinerii au decis sa paraseasca protestul.

Din fericire, nici una dintre aceste altercatii intre manifestanti nu a fost urmata de violente si, in cele din urma, totul s-a terminat pasnic.

Nu se stie daca grupul de tineri de la Targu-Mures va participa din nou la protestele de marti, pentru ca jandarmii i-au avertizat ca, daca o fac, ar fi bine sa nu mai vina cu aceeasi recuzita.

Dincolo de aceste incidente, in toata tara alte mii de oameni au protestat pasnic luni, pentru a unsprezecea zi la rand. Cei mai multi s-au adunat la Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov si Constanta.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO