Microbuzul în care au murit 9 români nu avea talon sau licenţă de transport. Poliţiştii maghiari, şocaţi de accident


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 24 Mai 2018 08:01
Categorie: Stiri actuale

Ancheta este în plină desfăşurare în cazul accidentului înfiorător petrecut în Ungaria, unde 9 romani din Mureş şi-au pierdut viaţa.

Şoferul microbuzului în care se aflau transmitea live pe facebook şi nu şi-a dat seama că NU mai este pe autostradă, aşa că a intrat în depăşire, sfidând orice regulă, şi a izbit frontal un camion. În plus, spun anchetatorii, cursa NU era legală.

Momentele de dinaintea impactului au fost transmise de şofer în direct pe Facebook. Cei 8 romani se întorceau din Slovenia, unde munceau pe plantaţiile de hamei. Veneau acasă la copiii lor şi microbuzul tocmai părăsise autostradă.

La volan era Petru Zălar de 38 de ani - din Deaj, judeţul Mureş. Preocupat cu transmisiunea live, şoferul nu era suficient de atent la drum. Ţinea telefonul în mână, privea în cameră şi le arata celor care îl urmăreau atmosfera relaxată din maşină, dar şi scene din trafic. Grija lui era - se pare - să răspundă mesajelor care îi curgeau pe ecran de la cei care îl urmăreau. La 60 de kilometri de Budapesta, concentrat la ecran şoferul a riscat o depăşire şi câteva secunde mai târziu microbuzul s-a izbit frontal cu un camion plin cu nisip.

Momentele de după au fost transmise în direct tot pe Facebook de un alt şofer roman aflat în zonă. Poliţiştii maghiari sosiţi de urgenţă la locul accidentului s-au arătat uluiţi de ce au găsit acolo.

Microbuzul în care se aflau românii era fabricat în 1996 şi nu avea licenţa de transport persoane. Cursa - susţin surse din ancheta - era una ilegală. Mai mult decât atât, certificatul de înmatriculare al autovehiculului fusese reţinut de poliţiştii din Mureş acum două luni din cauza unor defecţiuni la sistemul de lumini. Bărbatul care a provocat nenorocirea făcea frecvent astfel de curse.

Trupurile romanilor au fost duse la morgă pentru autopsie. Costurile cu repatrierea lor vor fi suportate de Ministerul de Externe.

VIDEO PROTVPLUS.RO