Medicul Iancu Mocanu, acuzat ca a ignorat un pacient pana n-a primit 2.500 de euro, vrea sa opereze

25-09-2013 19:37

Medicul militar acuzat ca a pretins doua mii de euro ca opereze un pacient, grav bolnav de inima, vrea sa se intoarca in sala de operatie.

Colonelul Iancu Mocanu este profund nemultumit ca, desi nu a fost arestat preventiv, a primit interdictia de a mai profesa in chirurgia cardiovasculara.

Potrivit celor de la DNA, doctorul Iancu Mocanu l-ar fi tratat cu indiferenta pe pacient inainte ca acesta sa accepte sa ii plateasca doua mii de euro ca sa il opereze pe inima si sa ii salveze viata.

Hampu Florian - afirma acuzatorii - s-a prezentat pentru internare, evaluare si interventie chirurgicala, insa, de fiecare data sub acelasi motiv al indisponibilitatii unui pat i s-a refuzat internarea.

Aceste imprejurari repetate i-au creat convingerea ca nu va putea beneficia de tratament decat in masura in care prestatia medicului va fi remunerata cu o suma de bani drept mita.

Ofiterul a primit intr-un final doua mii de euro cat ar fi cerut si a fost retinut. Colonelul Mocanu nu neaga ca lua bani.

"E vorba de niste sume de bani gasite in geanta si dulapul domnului doctor. Sume de bani date de apartinatori dupa operatii drept recompensa pentru echipa de medici care a operat", a spus avocatul doctorului.

Un judecator militar, mai mic in grad decat chirurgul, a refuzat sa il aresteze. Nu il considera periculos pentru societate.

"Mocanu Iancu isi justifica rezolutia infractionala prin necesitatea de a-si mentine un anumit nivel social, adecvat pregatirii si statutului sau, apreciind aceasta conduita ilicita (...) ca fiind una plina de moralitate. (Mai mult ) inculpatul si-a justificat conduita ilicita prin insuficienta veniturilor si mai ales a necesitatilor", explica procurorii DNA.

Colonelul Iancu Mocanu este liber dar nu poate parasi Bucurestiul. Ii este categoric interzis si sa mai profeseze la spitalul Armatei. Ar prefera sa scape de aceasta interdictie cu orice pret.

Si procurorii au declarat recurs impotriva eliberarii medicului militar, asa ca soarta lui va fi decisa la Curtea militara de Apel.


VIDEO PROTVPLUS.RO