Măsurile luate pe DN7, după accidentul de duminică, în care au murit doi oameni, soţ şi soţie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Au fost luate măsuri de siguranţă pe DN7, lângă Brezoi, în judeţul Vâlcea, după accidentul de duminică, în care au murit doi oameni, soţ şi soţie.

Maşina în care se aflau, împreună cu fetiţa lor de 13 ani, a plonjat în apele Oltului şi doar copila a fost salvată. Acum, o echipă de la Drumurile Naţionale repara parapeţii de pe marginea şoselei.

Joi dimineaţă, muncitorii au început turnarea unei noi fundaţii în locul parapetului spulberat de maşina care a ajuns în râul Olt. Apoi, vor fi amplasate mai multe asemenea formaţiuni de beton, în locul celor distruse de-a lungul vremii, în diferite accidente.

Poliţiştii spun că au făcut nenumărate sesizări şi informări privind starea parapeţilor de pe Valea Oltului, ultima fiind cea din ianuarie 2018.

Reprezentaţii Companiei de drumuri recunosc că şoseaua are multe porţiuni neprotejate, însă susţin că nici un parapet nu poate rezista impactului cu o maşină care se deplasează cu peste 80 de km pe oră.

Singura variantă ar fi construcţia unui zid de beton, însă ciocnirea de un asemenea obstacol ar fi fatală. Totuşi, CNAIR va înlocui în acest an, pe Valea Oltului, parapeţi pe lungime de 500 de metri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO