Masuri speciale de securitate la Universitatea Ovidiu, in timpul vizitei seicului Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki

12-05-2016 17:44

Masuri speciale de securitate joi la Universitatea Ovidiu, care a primit vizita seicului Abdullah Bin Abdulmohsen Al-Turki, secretarul general al Ligii Musulmane Mondiale.

Trupele speciale ale jandarmeriei au impanzit institutia, iar seicul, venit cu o delegatie din Arabia Saudita, a fost insotit in permanenta de fortele de ordine. Apoi a vizitat geamia din Constanta, dar si arhiepiscopia Tomisului.

"Razboiul incepe cu un glont, dialogul cu un cuvant'' asa si-a inceput discursul inaltul oaspete.

Seicul s-a aratat impresionat de felul in care, de mai bine de 800 de ani, musulmanii din Dobrogea traiesc in armonie cu crestinii.

Domnia sa a tinut sa sublinieze ca Romania este intr-adevar o tara sigura pentru imigrantii care ajung la noi asta pentru ca romanii sunt deschisi in ceea ce priveste convietuirea cu alte popoare.

Impreuna cu Inaltpreasfintia sa Teodosie arhiepiscopul Tomisului, Seicul Abdulah al turki a vizitat mai multe lacasuri de cult crestine si islamice din din Constanta.

Pe parcursul vizitei sale inaltul prelat a fost extrem de bine pazit. Peste 50 de garzi de corp, dar si jandarmi s-au asigurat ca seicul va pleca spre urmatoarea destinatie teafar si nevatamat. Tara noastra are 70 de moschei musulmane, dintre care 63 numai in Constanta.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO