Mascota muzeului ''Grigore Antipa'', o girafa in marime naturala, distrusa de niste huligani

Ultima actualizare: 26-09-2012 17:19

Copiii, care merg periodic sa vada exponatele, au sesizat imediat disparitia si sunt extrem de necajiti.

Au toate motivele sa fie, mai ales ca faptasii sunt greu de prins pentru ca desi girafa trona peste drum de Guvern, acolo nu sunt camere de supraveghere.

O angajata a institutiei a descoperit cu surprindere ca simbolul muzeului nu se mai zareste din departare, printre crengile copacilor.

Imediat dupa ce vandalii au pus-o la pamant, angajatii au luat girafa din lemn si polistiren si au mutat-o in curtea din spatele muzeului. Copiii i-au simtit lipsa.

Un pusti care a apucat sa-si faca o poza langa ea, pe vremea cand aceasta zambea semet de deasupra vizitatorilor incolonati la intrarea in muzeu, i-ar dojeni pe faptasi: "N-a fost frumos gestul pe care l-a facut si ar trebui sa plateasca reparatii pentru ea".

O fetita crede si ea ca autorul trebuie prins: "Sa-i fie rusine pentru gestul pe care l-a facut. si sa-si primeasca pedeapsa".

Cei de la muzeu au facut plangere la politie si asteapta ca huliganii sa fie pedepsiti.

Girafa a fost construita anul trecut si plimbata prin tot Bucurestiul, pentru a fi astfel anuntata asteptata redeschidere a Muzeului Antipa.

A stat o vreme la Universitate si chiar prin parcuri. A ajuns la Antipa pentru ca este un loc frecventat mai ales de copii.

Cei de la Muzeul de Istorie Naturala promit ca vor face totul pentru ca mascota sa revina cat mai repede in fata intrarii, insa nu au bani sa o reapre.

Cum s-a aflat de incident, zeci de oameni pe site-urile de socializare propun o colecta pentru restaurarea ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO