Mărturiile pasagerilor care au făcut 35 de ore cu trenul până la mare. Ocol de 800 km

Dată publicare: 25-06-2019 18:13
Dată actualizare: 25-06-2019 19:49


Călătorie de coşmar pentru zeci de turişti, printre care şi mulţi copii, care au plecat duminică din Timişoara spre litoral.

După aproape două zile şi un ocol de 800 de kilometri, trenul în care se aflau aceştia a ajuns în sfârşit la mare, marți dimineaţă.

Aşadar, o situaţie revoltătoare, provocată de inundatiille care au afectat terasamentul căii ferate în zona Mehedinți-Dolj, de incompetenţa autorităţilor şi de starea rudimentară a infrastructurii.

Coşmarul a început în după-amiaza zilei de duminică, 23 iunie. Trenurile au plecat din Timişoara, unul la 17:30, celălalt la 19:30. Ambele s-au oprit la Drobeta Turnu-Severin din cauza inundaţiilor. Viiturile au distrus terasamentul în două zone.

Aici, garniturile au fost comasate şi întoarse, împreună, la Lugoj pentru a continua drumul pe altă rută. În mod normal, cursa ar fi trebuit să dureze 13 ore şi 23 de minute, însă aceşti oameni au făcut peste 30.

La Lugoj, călătorii au rămas în vagoane şi abia luni dimineaţă, la ora 8.00, au plecat spre Mangalia pe o rută ocolitoare. Când au ajuns în Bucureşti, după ore de groază erau epuizaţi, nespălaţi şi nedormiţi, având în vedere condiţiile oferite de cei de la CFR.

Printre pasageri, și 40 de copii

 

Printre ei erau şi 40 de copii care mergeau într-o tabără la mare. Au fost singurii cărora li s-a părut amuzant ce se întâmplă.

Călător: „Nici apă la WC, nimic..."

Pasageră: „Am plecat din Timişoara la 7 şi 20 şi am ajuns în seara asta la 9 şi ceva. ”
Reporter: „Mai puteţi?”
Pasageră: „Cred că nu mai pot, nu mai am putere nici să respir.”

Pasageră: „N-am dormit deloc, n-am avut aer, apă, totul a fost foarte naşpa. Sincer, nu ne-am aşteptat la aşa ceva, nu am avut rută să ne întoarcem înapoi."

Pasager: „Trenul groazei, trenul groazei."

Părerile sunt, însă, împărţite. Deşi drumul a fost lung şi greu de suportat, oamenii povestesc că au primit ceva de mâncare, dar şi apă.

Pasageră: „Ne-au dat apă şi ceva de mâncare. N-a fost rău, a fost bine până aici. Greu oricum, să stai o zi şi o noapte, de aseară de la 8, e mult."

 Într-un final, trenul a ajuns la mare.

Pasageră: „De 35 de ore călătorim, am plecat de două ori de la Deva şi trebuia să ajungem luni dimineaţă la ora 8.00."

Pasager: „30, peste 30 de ore!"

Detaliile călătoriei sunt halucinante.

Bărbat: „Am stat trei ore până s-au gândit să plece amândouă trenurile înapoi la Lugoj. La Lugoj am mai stat acolo până s-au gândit ce să facă şi am luat-o aşa, pe Deva-Hunedoara. La Făget, iar s-au împotmolit că nu au avut apă la locomotivă. Au alimentat locomotive cu bidoanele de doi litri, căci nu aveau cu ce să alimenteze."

Oana Brânzan, şef serviciu comunicare CFR: „Noi încercăm ca în scurt timp să redeschidem zona respectivă. Ieri (n.r - luni) s-a acţionat pe tot parcursul zilei. Avem şapte zone unde terasamentul căii ferate a fost spălat, în scurt timp să putem să redeschidem acest tronson."

Turiştii vor încerca să-şi recupereze banii pentru biletele de călătorie, însă cu siguranţă îi aşteaptă un nou şir de ore pierdute în fata ghişeelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO