Mărturia unui bătrân păgubit: ”Am pus 200.000 de lei la CEC și mai am numa 89 de bani în cont”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Martie 2018 13:47
Categorie: Actualitate
cec, alba iulia, zlatna,

Nou termen în dosarul privind delapidarea a peste 1 milion de euro de la agenția CEC Bank Zlatna, în care este inculpată o fostă angajată a instituției bancare, Elena Meteșan

Fosta angajată a Agenţiei Zlatna a CEC Bank, acuzată că a delapidat peste 6,3 milioane de lei şi peste 273.000 de euro, a fost condamnată anul trecut de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu executare.

Aceasta a fost condamnată și la plata, în solidar cu banca, a sumelor de 4.227.940 de lei şi 236.981 de euro. Bani au fost plătiți, deja, de către CEC către un număr de 268 de clienți, relatează Ziarul Unirea. Procesu continuă în faza de apel.

Miercuri au fost prezenți și câțiva păgubiți din zona orașului Zlatna, care nu și-au putut recupera banii, pe motiv că nu ar avea documente legale care să ateste faptul că au depus sumele solicitate la bancă. În această situație se află 129 de persoane, pe care reprezentanții CEC au refuzat să le despăgubească.

”Eu am băgat bani la CEC în 2001. Am chitanța de deschidere de cont, plus încă cinci pe care le-am primit după aia. Mi-a mai dat un fel de chitanțe mai lungi pe care nu le mai am. Am pus 200.000 de lei și mai am numa 89 de bani în cont. Am pus 100.000 și apoi încă 100.000 de lei. Când m-am dus să iau pensia de la CEC, anul trecut, mi-a dat 100.000 pe care am actele. Mi-a zis că îmi dă restul luna următoare. Mi-a mai dat 10.000 de lei și apoi încă 10.000 de lei. I-am zis să mi dea pe toți, dar nu am mai primit nimic”, a spus Traian Meteșan, de 73 de ani, prezent, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Acesta a dat în judecată CEC Bank, la Judecătoria Alba Iulia, și solicită suma de 120.000 de lei. În total, 23 de persoane din totalul de 129 au intentat procese civile băncii până în prezent. Problema acestora este că, pe lângă cheltuielile cu avocatul, trebuie să achite și taxa de timbru. Bătrânul de 73 de ani a precizat că a trebuit să plătească suma de 3.700 de lei taxă de timbru.

Un alt păgubit a spus că a reușit să recupereze 5.000 de lei și a rămas cu o pagubă de 6.000 de euro, plus 20.000 de lei. ”Mi-a dat ceva, dar aș mai avea de luat 36.000 de lei”, a spus o femeie prezentă, de asemenea, la proces, care susține că are acte și pe restul sumei. Oamenii cred că mai sunt vinovate și alte persoane din cadrul băncii și spus că, în urmă cu doi ani, a fost un control de la CEC, dar mai mulți clienți au fost anunțați ca să fie pregătiți și, astfel, nu s-a întâmplat nimic. ”Mie mi se pare pedeapsa prea blândă 3 ani de închisoare. Mai ales că acum este bine, acasă. Noi ne gândim zi și noapte acolo, la banii ce i-am muncit și pe care nu vor să ni mai dea”, a completat femeia nemulțumită.
 

cec, alba iulia, zlatna, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Ziarul Unirea

Prostituată româncă arestată în Italia pentru șantaj. Suma uriașă extorcată de la un bătrân
Prostituată româncă arestată în Italia pentru șantaj. Suma uriașă extorcată de la un bătrân
Austriac, păgubit de 1400 de euro după ce i s-a furat portofelul, în Reșita. VIDEO
Austriac, păgubit de 1400 de euro după ce i s-a furat portofelul, în Reșita. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
masina de politie in italia
Badante prinsă în România la un an după ce a fugit cu maşina bătrânilor pe care-i îngrijea
Tinerii din România stau îngrămădiţi în case mici. "Suntem 3 într-o cameră, e greu"
Fiara care a ajuns în România și s-a înmulțit necontrolat. A făcut masacru în Deltă
Experiment terifiant. Cât de uşor se transformă bradul de Crăciun în torţă
Consilieră înjurată de viceprimarul Capitalei, în şedinţă. "O daţi în smardoială"
"Meşterul Manole" din Focşani a îngropat maşina în drumul pe care îl repara
incendii
Incendii aproape identice în București și Botoșani. Zeci de copii, intoxicaţi
Polițiști loviți cu coasa de 2 bărbați. Care a fost motivul conflictului sângeros
Accident în lanț la ieșirea din Cluj-Napoca. Eroarea comisă de un șofer
Incendiu puternic lângă groapa de gunoi a Clujului. 5 case au fost mistuite de flăcări
Bărbat de 30 de ani, urmărit cu focuri de armă. Motivul pentru care a refuzat să oprească
Imagini alarmante pe străzile din Oradea. Cum au fost observați mai mulți tineri