Mamă și fiu, salvați dintr-un incendiu de vecini. Victimele au ajuns la spital

Ultima actualizare: 09-12-2019 09:34

O femeie de 65 de ani din județul Botoșani și fiul ei au ajuns duminică-noapte în stare gravă la spital, cu arsuri pe corp, după ce în locuința lor a izbucnit un incendiu.

Camera în care dormeau cei doi a fost cuprinsă de flăcări puternice și puțin a lipsit să se ajungă la o tragedie.

Vecinii au zărit fumul și au sărit în ajutor, apoi au chemat pompierii.

Femeia de 65 de ani, imobilizată la pat după ce a suferit un accident vascular cerebral, locuieşte cu fiul ei, în vârstă de 43 de ani. Când focul a izbucnit în cameră, cei doi dormeau, iar fumul gros a fost văzut de un vecin, care a dat imediat alarma.

SVSU Bucecea: "Erau două victime, care au fost scoase afară de către populaţie. Am scos din locuinţa două butelii. Una dintre victime era imobilizata la pat de vreo 3-4 ani."

Alin Carp, ISU Botoşani: "Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au ars elemente de mobilier la nivelul camerei de locuit, elemente de îmbrăcăminte şi textile."

Martorii spun că bărbatul ar fi încercat să stingă flăcările până la venirea pompierilor.

Cristian Simionescu, medic Ambulanta Botoşani: "De la faţa locului am preluat un bărbat care prezenta arsuri termice de grad II-III-şi IV pe 30% din suprafaţa corporală. A fost intubat şi stabilizat hemodinamic, apoi transportat la Spitalul Judeţean Botoşani pentru investigaţii. A doua victimă prezenta de asemenea arsuri termice de grad II şi III pe aproximativ 25-30% din suprafaţa corpului."

Potrivit anchetatorilor, cauza incendiului este o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO